četrtek, 16 maja, 2024
DomaVreme'Snegožer' ga je pobral, zelo toplo za ta čas

‘Snegožer’ ga je pobral, zelo toplo za ta čas

Snegožer je prispodoba za jugozahodni oz. zahodni veter, ki je v zimskem času še toliko bolj opazen, še sploh, če smo kakšen dan pred njegovim prihodom imeli snežno odejo. In danes, ko je jugozahodnik pošteno prepihal tudi nižine Dolenjske in Bele krajine, smo lahko s prostim očesom opazovali, kako nedeljska snežna odeja izginja. Sicer vremenoslovci opozarjajo, da bo jugozahodnik v sunkih lahko dosegal hitrost do 70 km/h.

Ponoči bo na vzhodu in severu delno jasno, drugod bo pretežno oblačno in ponekod na Primorskem megleno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo najbolj izrazit v višjih legah in na severovzhodu Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v severnih krajih okoli 0 °C.

V četrtek bo na Primorskem in Notranjskem pretežno oblačno s kakšno kapljo dežja, drugod bo razmeroma sončno. Še bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 °C.

Tudi v petek in soboto bo več oblačnosti na zahodu in več jasnine na vzhodu Slovenije. Predvsem v hribovitih zahodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Toplo bo, pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo se bodo padavine na zahodu nekoliko okrepile.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča