Sobota bo še suha

35700
66

Danes in jutri bo na JV Slovenije še suho in toplo vreme. Več oblačnosti bo na severnem Primorskem in Notranjskem, predvsem v Posočju bo občasno rahlo deževalo, količina padavin pa bo majhna. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 16, najvišje dnevne od 18 do 24, v vzhodni Sloveniji danes še do 26 stopinj C.

V noči na nedeljo se bo povsod pooblačilo. V nedeljo bo pretežno oblačno, dež se bo od zahoda postopno razširil na vso Slovenijo. Na JV Slovenije prve padavine lahko pričakujemo pozno dopoldne. Ob morju bo lahko tudi kakšna nevihta. Nekoliko hladneje bo. V ponedeljek dopoldne bo dež ponehal, popoldne se bodo oblaki trgali. Hladno bo, na Primorskem bo zapihala burja.

Nedelja in ponedeljek bosta občasno deževna dneva. V prihodnjem tednu bo hladneje, počasi se bo začela nova kurilna sezona.

Nad srednjo Evropo in Balkanom se bo obnavljala višinska dolina hladnega zraka. Od torka dalje bo postopno nastalo več odcepljenih višinskih jeder, ki bodo povzročale spremenljivo vreme na območju srednje Evrope, Balkana in Jadrana.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, vsaj dopoldne bo občasno še deževalo. Od torka dalje pa je razvoj vremena še precej nepredvidljiv. Zagotovo bo hladneje z dnevnimi temperaturami okoli 15 stopinj, pa tudi ne kaže na morebitno večjo količino padavin.

(arso)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj