Sobota z manj sonca, a suha

0
138

Na vreme nad večjim delom stare celine vpliva obsežno območje visokega zračnega tlaka s toplim zrakom, ciklonska območja s hladnejšim zrakom pa potujejo čez severno Evropo. Jutri bomo sicer čutili vpliv oslabljene fronte, ki se bo pomikala čez vzhodno Evropo, a ta razen nekaj oblakov in za kakšno stopinjo nižjih temperatur, padavin k nam ne bo prinesla.

Čez dan bo Slovenija vremensko razdeljena na dva dela. Na Primorskem bo sončno vreme s šibko burjo, drugod po državi pa bo naraščala nizka oblačnost, ki se bo popoldne še dodatno zgostila in tako prepuščala vse manj sončnih žarkov.  Ob prelivanju zraka čez Dinarsko pregrado bo na Primorskem tudi jutri poletno toplo, saj se bo ogrelo do 29 st. C. Drugod po Sloveniji bo nekaj stopinj manj kot danes. Pričakujemo od 22 st. C na Štajerskem, Koroškem in v Prekmurju, drugje bo okoli 24 stopinj.

V soboto bodo razmere za hribolazenje manj idilične, prevladovalo bo oblačno vreme, ki bo sredi dneva ovilo marsikatero pobočje. Popoldne ni povsem izključena kakšna manjša ploha.

Nedelja bo na Primorskem sončna že od jutra, marsikje drugje pa bo dopoldne še vztrajala nizka oblačnost, ki pa se bo postopno razkrajala. Popoldne bo povsod sončno. Veliko sonca prinaša ponedeljek, ki bo marsikje tudi najtoplejši dan v prihodnjem tednu. V torek bo še zelo toplo, a se bo pod vplivom bližajoče hladne fronte popoldne povečala možnost za nastanek ploh in neviht. V sredo kaže na oblačno in ob prehodu fronte deževno vreme. Zapihali bodo severni vetrovi, ki bodo prinesli za več kot 10 st. C nižje temperature. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj