Sodeluj v nagradni igri: 8 ur spanja

Sodeluj v nagradni igri: 8 ur spanja

-
0 223

Dormeo spalci boste lahko 15. marca, na svetovni dan spanja, opozarjali na pomen kakovostnega spanja v 15 državah.

Pred skorajšnjim svetovnim dneva spanja je Studio Moderna z blagovno znamko Dormeo najavil razpis za nenavadno delo. Da bi opozoril, kako pomembno je kakovostno spanje, izbranemu posamezniku ponujajo 1.000 evrov plačila za zanimivo delo, ki obsega – verjeli ali ne – 8 delovnih ur spanja. Glavna naloga izbranega Dormeo spalca bo, da na svetovni dan spanja, 15. 3. 2019, beleži svojo spalno izkušnjo ter deli svoje predloge za še boljše spanje in spopadanje z različnimi motnjami, ki nas ovirajo pri kakovostnem spancu. Slovenija je ena izmed 15 držav, v katerih Dormeo na ta način obeležuje svetovni dan spanja.

Skoraj tretjina Slovencev svoje spanje opredeljuje kot slabo ali zgolj zadovoljivo. Glede na to, da skoraj tretjino svojega življenja prespimo, je kakovost spanja ključna za kakovost našega “budnega” življenja. Nekakovostno spanje ali kronično pomanjkanje spanca lahko pripomore k nekaterim bolezenskim stanjem in težavam. Kako dobro bomo spali, pa ni pogojeno samo z našim življenjskim stilom, ki je sicer med ključnimi dejavniki kakovostnega in zdravega spanja, temveč je odvisno tudi od okolja in kakovostnih spalnih produktov, kot so ležišče, vzglavnik in odeja.

»Dormeo kot strokovnjak na področju spanja o pomenu kakovosti spanja nenehno osvešča in izobražuje kupce širom sveta, na svetovni dan spanja pa smo želeli o pomenu kakovosti spanca opozoriti na način, ki bo pritegnil pozornost ter ponudil močno asociacijo ter opomnik za skrb za dobro in zdravo spanje,« je dejala Urška Plavčak, vodja blagovne znamke Dormeo Slovenija. Poziv k sodelovanju pri razpisu za Dormeo spalca, kot so poimenovali posameznika, ki bo izbran za to zanimivo delo, je tako dopolnjen tudi z osveščevalnimi vsebinami, nedvomno pa v vsakem posamezniku odpira tudi refleksijo lastnih spalnih navad.

Razpis za Dormeo spalca bo odprt do 7. 3. 2019, nanj pa se prek spletnega obrazca na www.danspanja.si lahko prijavijo vsi polnoletni navdušenci nad spanjem. Izbrani kandidat bo pred izvedbo delovne naloge deležen izobraževanja oziroma treninga, skozi katerega bo dobil napotke za uspešno opravljen podvig, ki ga bodo podprli spalni strokovnjaki znamke Dormeo. »Iščemo kandidata, ki je dober spalec, torej ima ustaljen, enakomeren spalni ritem, in je sposoben spati ne glede na časovno obdobje dneva, ni dovzeten za hrup in podobne motnje v prostoru, se zna na spanje ustrezno pripraviti in zase rad reče, da »spi kot top«,« je o kriterijih izbora ustreznega Dormeo spalca dejala Plavčakova. Od izbranega kandidata pričakujejo popolno predanost “spalnemu” delu, podrobno poročilo o Dormeo spalni izkušnji, predloge za dodatne izboljšave, zavestno spremljanje morebitnih razlogov za nemirno spanje ali prebujanje ter zavzetost za izpolnjevanje ustreznih priprav na spanje (umirjanje pred spanjem, izogibanje alkoholu in kofeinu, obilni ali težki hrani, umirjanje ob meditaciji, odstranitev motečih elektronskih naprav ipd.).

Svetovni dan spanja bo Dormeo sicer obeležil še z nekaterimi drugimi aktivnostmi. Po Evropi se bo v čast kakovostnemu spanju zvrstila kopica dogodkov in pogovorov s strokovnjaki; celotni kolektiv, ki skrbi za blagovno znamko Dormeo, pa bo ta dan že tradicionalno obeležil s prihodom na delovno mesto – v pižami.