Sofia zlata, Lorena in Swen srebrna na SP v karateju 

0
91

V petek je Bratislavi potekal drugi dan tekmovanja svetovnega prvenstva, kjer so nastopali karateisti od najmlajših do kadetov in mladincev.

Nastopilo je tudi 11 tekmovalcev z Dolenjske in Bele krajine, vsak v svoji starostni kategoriji v katah posamezno. Najbolje sta se odrezali Sofia Milčinović Skalska in Lorena Horn, ki sta v kategoriji najmlajših do 7 let osvojili zlato in srebrno medaljo!

Swen Horn je nastopal v kategoriji dečkov 12 let, kjer je imel 32 sotekmovalcev. Po prvem in drugem krogu je bil prepričljivo na prvem mestu, v tretjem krogu pa je z 0,1 točke slabšo oceno sodnikov zasedel odlično 2. mesto in s tem postal podprvak sveta v svoji kategoriji.

Izjemno dobro in odlično sta nastopala tudi Jakob Krašna in Ester Horn, saj sta oba zasedla nehvaležno 4. mesto in za las izgubila preboj na stopničke.

V neverjetni, največji konkurenci na tekmovanju je nastopal Michel Horn med kadeti, kjer je bilo kar 67 sotekmovalcev. Po prvem krogu je v drugega prestopilo samo 12 najboljših, med katerimi je bil tudi Michel. Na koncu je zasedel odlično 7. mesto, finale, v katere je šlo 6 tekmovalcev, pa za las izgubil.

Odlično 7. mesto, sta na tekmovanju dosegla tudi Žiga Luštek med dečki 12 let in Ema Krašna med deklicami 10 let.

Danes nas čakajo nastopi prav posebnih karateistov. Tistih, ki so nam zelo v ponos, otrok s posebnimi potrebami.  (K.H.)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj