nedelja, 28 aprila, 2024
DomaKronikaŠok v DSO Trebnje: dijakinja nad oskrbovance!

Šok v DSO Trebnje: dijakinja nad oskrbovance!

V času sodobne tehnologije pridejo na dan nedopustne stvari, ki jih storilci z dejanji in očitno brez kančka odgovornosti, spoštovanja ter zavedanja odgovornosti, objavljajo na socialnih omrežjih. Še huje pa je, da se morda nekateri ‘mladiči’ ne zavedajo, da bodo tudi sami nekoč v tretjem življenjskem obdobju in da naj bi za njih takrat skrbeli ljudje s spoštovanjem.

Javnost pretresa novica o dijakinji, ki je med opravljanjem počitniškega dela v DSO Trebnje fizično obračunala s starejšo stanovalko. Posnetek nasilja je prejelo tudi ministrstvo za solidarno prihodnost, minister Simon Maljevac pa je dogodek ostro obsodil. Pretresena je tudi direktorica zavoda, ki poudarja, da imajo v zavodu ničelno toleranco do nasilja. Nasilje nad starejšimi je pogosto prikrito, svoje znašanje nad oskrbovanci pa je mladoletna dijakinja objavila na družbeno omrežje TikTok.

Mladoletna dijakinja se je fizično spravila na oskrbovanko doma za starejše, zadevo pa tudi posnela in jo objavila na družbenem omrežju TikTok.

S posnetka je razvidno, kako starejšo nepokretno gospo stisne za nos in jo vzvišeno vpraša: “Kaj je?” Oskrbovanka ob tem zavrešči od bolečine. V nadaljevanju se skuša oskrbovanka z rokami obraniti pred dijakinjo, ta pa jo povleče za lase. Oskrbovanka ji reče: “Pa dajte nehati!”

V drugem delu posnetka se dijakinja snema, medtem ko pleše ob oskrbovancu, ob tem pa ga sunkovito povleče za invalidski voziček, na katerem sedi oskrbovanec. V nadaljevanju ga s prsti drega po telesu, starejši moški, ki mu dogajanje predstavlja stres, pa se skuša z rokami obraniti.

Posnetke dijakinje, po naših neuradnih informacijah je doma iz Novega mesta, smo pred dnevi prejeli tudi mi. Po naših neuradnih informacijah pa naj bi bila mama dijakinje zaposlena v omenjenem domu.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča