torek, 16 aprila, 2024
DomaVremeSonce boža ;)

Sonce boža ;)

Teden se bo začelo vremensko optimistično. Ponoči bo sprva jasno, nato se bo s severozahoda pomaknil pas visoke koprenaste oblačnosti. Proti jutru bo po kotlinah osrednje in jugovzhodne Slovenije nastala megla.

Najdlje bo vztrajala v Ljubljanski kotlini a se bo do poldneva razjasnilo. Jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije 2, 3 stopinje. Topleje bo ob morju in na Goriškem, do okoli 7 stopinj. Hladneje pa v alpskih dolinah, na planotah Notranjske in Kočevskem, kjer bo okoli ledišča.

Dan bo sončen z malo vetra in s prijetnimi oktobrskimi temperaturami. Te se bodo ob morju in na Goriškem znova povzpele do 19 stopinj. Drugje po Sloveniji bo okoli 17, kakšna stopinja manj pa bo na Gorenjskem.

Tudi v gorah in hribih po vsej Sloveniji se obeta še en sončen dan. Pihal bo le šibak veter vzhodnih smeri, ledišče pa bo nad našimi najvišjimi vrhovi. Temperatura na 2500 m bo okoli 3, na 1500 m pa 7 stopinj Celzija.

Torek se bo začel z jutranjo meglo po nekaterih kotlinah, sicer pa bo prevladovalo pretežno jasno vreme s temperaturami okoli 17 stopinj Celzija. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter in naznanil bližajočo se spremembo vremena. Sreda bo sprva še sončna, popoldne se bo na zahodu Slovenije pooblačilo, nad vzhodne kraje pa oblaki še ne bodo segli. Okrepil se bo jugozahodnik. Sledila bosta dva oblačna in deževna dneva. V četrtek bo sprva deževno na zahodu, zvečer pa se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo. Dežne kaplje bodo tudi v petek. 

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča