petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeSonce za nekaj ur iz 'oblačnega pripora,' potem spet pestro

Sonce za nekaj ur iz ‘oblačnega pripora,’ potem spet pestro

Ponoči bodo padavine slabele in marsikje ponehale. Oblačnost se bo začela trgati, zato bo po nižinah osrednje Slovenije lahko nastalo nekaj megle, na zahodu in severu Slovenije pa tudi zjutraj še padlo nekaj kapelj dežja. V večjem delu Slovenije bodo temperature od 8 do 10 st. C, le 5 stopinj bo v alpskih dolinah. Precej topleje bo ob morju, kjer bo 12 stopinj.

Sobota bo dopoldne vremensko nekoliko prijaznejša od petka, saj bomo ob veliko oblakih imeli tudi nekaj sončnega vremena. A že sredi dneva se bo oblačnost marsikje spet zgostila in začele bodo nastajati plohe, popoldne se bodo razvile tudi posamezne nevihte, ki lahko na manjša območja prinesejo nalive s sodro ali drobno točo. Ozračje bo bolj nestabilno na vzhodu in jugu Slovenije, kjer lahko ob močnejših krajevnih padavinah hitro narastejo in se ponekod tudi razlijejo hudourniki. Zaradi razmočenega terena so možni tudi zemeljski plazovi.

Pred nevihtami bo najtopleje na Primorskem. Ogrelo se bo do 20 st. C. Kakšna stopinja manj bo na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju. V osrednji Sloveniji bo okoli 17 st. C. Na severu od 14 do 16 st. C.

V visokogorju Julijskih Alp je zapadlo več kot pol metra snega, zato se je spet precej povečala nevarnost snežnih plazov, v prihodnjih dneh pa se bodo razmere še poslabšale. Jutri bodo ob spremenljivi kopasti oblačnosti že dopoldne nastajale krajevne plohe, ki bodo nad okoli 1900 metri snežne. Več padavin bo popoldne, ko se bo v vzhodnem delu gora nekoliko okrepil JV veter.

Nedelja bo povsod oblačna in deževna. Več dežja bo na vzhodu Slovenije. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod SV veter. Popoldanske temperature bodo le okoli 13 stopinj. Občutno toplejši bo ponedeljek, ko se bo dopoldne v večjem delu Slovenije prehodno zjasnilo, popoldne pa bodo ob spremenljivi kopasti oblačnosti nastajale krajevne plohe. Spet bolj siv, hladen in moker po vsej Sloveniji bo torek, nestanovitno vreme, pa nas bo, kot vse kaže, spremljalo tudi v nadaljevanju tedna. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča