Sonce se vrača

0
156

Po prehodu oslabljene hladne fronte se bo nad zahodno Evropo ponovno zasidral anticiklon, njegov vpliv pa bo segal vse do naših krajev.
Ponoči bo sprva oblačno, v južni polovici Slovenije bo še občasno deževalo. Proti jutru se bo na severu že zjasnilo. Zaradi oblakov in vetra, bodo temperature v osrednji in južni Sloveniji razmeroma visoke, okoli 14 stopinj bo, še kakšna več bo ob zmerni burji na Primorskem. Na severu bo zjutraj med 9 in 11 stopinj Celzija.

V osrednji in JV Sloveniji bo zlasti dopoldne še precej oblakov, popoldne pa bo tudi tukaj prevladovalo sončno vreme. Veliko jasnega neba bo jutri v severni in zahodni Sloveniji. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Dnevne temperature bodo nižje kot danes. V večjem delu Slovenije bo popoldne med 20 in 23 stopinj, na Primorskem se bo ogrelo do 27 stopinj Celzija.

Jutri zjutraj in dopoldne bo v gorskem svetu še nekaj oblakov, največ na obmolčju Snežnika. Popoldne se bo postopno zjasnilo, pihal bo vzhodni veter, k nam bo že začel dotekati nekoliko toplješi zrak.

Sobota bo sončna. Ker se bo veter umiril, bo jutro zelo sveže, le malce nad 5 stopinj, v zatišnih legah severne Slovenije pa je nevarnost slane. S svežim jutrom se bo začela tudi nedelja. Popoldne bo na nebu nekaj oblakov, ogrelo se bo nekje do 24 stopinj Celzija. V prvi polovici prihodnjega tedna nas bo spremljajo suho, večinoma sončno in nekoliko toplejše vreme.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj