sreda, 24 aprila, 2024
DomaVremeSončen petek

Sončen petek

Noč bo sprva povsod jasna, v drugem delu noči pa se bo od zahoda rahlo pooblačilo. Kljub temu se bo tudi petek marsikje začel s slano. Malo nad ničlo bo le ob morju. V večjem delu Slovenije bodo temperature od -4 do -1, še hladneje bo na planotah Notranjske in Kočevske in v Alpskih dolinah kjer se bo ohladilo do -7 st. C.

Čez dan bo sončno. Visoko nad nami bo nekaj tankih koprenastih oblakov. Popoldne bo ponekod zapihal južni veter, s katerim bo k nam začel dotekati občutno toplejši zrak. Na Goriškem se bo ogrelo do 16 stopinj. V večjem delu vzhodne in osrednje Slovenije bo od 12 do 14 st. C.

Kljub višjim temperaturam je v gorah še prava zima. Jutri bo sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Ker bodo oblaki nad vrhovi, bo vidljivost dobra. Temperature bodo krepko nad ničlo, a bo sneg v senčnih legah tudi čez dan ostal pomrznjen, saj bo zrak zelo suh.

V soboto se bo nadaljevalo sončno vreme z nekaj tanke oblačne koprene. Jutro bo hladno, čez dan pa bo ob JZ-dniku kar toplo s temperaturami okoli 17 stopinj Celzija. V nedeljo se bo veter nekoliko okrepil, oblačnost bo od zahoda naraščala. Popoldne v hribih ni povsem izključena kakšna kaplja dežja. Tudi ponedeljek bomo začeli z več oblaki kot jasnine. Nastalo bo nekaj ploh, v nadaljevanju tedna pa bo spet bolj sončno in toplo vreme. (Rok Nosan)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča