Sončen začetek, popoldne nevihte

0
163

Do konca meseca nas bo spremljalo zelo spremenljivo vreme, bolj aprilsko bi lahko rekli. Imeli bomo sončna in oblačna obdobja, maj pa bi lahko postal prvi mesec letos s podpovprečnim številom sončnih ur, prvi štirje meseci so nam namreč vsi po vrsti prinesli več sonca kot običajno.

Dopoldne bo precej sončno in v glavnem suho, ampak že kmalu se bodo začele pojavljati krajevne plohe, nastane lahko tudi kakšna manjša nevihta. Na Primorskem bo večinoma ostalo suho. In tukaj bo najtopleje. Ogrelo se bo do 23 stopinj, medtem ko bo na Gorenjskem in Koroškem 18 stopinj. Na Štajerskem in v Pomurju do 19 stopinj, drugje po državi bo okoli 21 stopinj Celzija.

V gorah bo zjutraj prevladovalo sončno vreme, že dopoldne pa se bo pooblačilo. Nastajati bodo začele krajevne plohe, nad okoli 2200 metrov snežne, ki bodo vztrajale vse do večera. V sredogorju bo pihal šibak, v visokogorju pa zmeren SZ veter.

V torek bodo po sončnem in suhem dodpoldnevu popoldne ponovno nastajale plohe in posamezne nevihte, ki pa jih bo manj kot jutri. Pihal bo severni veter, zjutraj bo 8, popoldne malce nad 20 stopinj. V sredo bo sonca še nekoliko več, popoldanske plohe pa bodo zelo redke. V četrtek bo oblakov spet več, pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. Razmeroma hladno bo za konec maja, saj bodo jutranje temperature pod 10 stopinj, čez dan pa bo v večjem delu Slovenije ostalo pod 20 stopinj Celzija.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj