Sončni dnevi z mrzlimi jutri

0
145

Nedeljo je zaznamoval veter, ki se je popoldne iz jugozahodne obrnil na severno smer, prve dni novega tedna pa bodo zaznamovala mrzla jutra in sončni dnevi. Razlog za vetrovno nedeljo je bila velika razlika v tlaku med ciklonom na vzhodu in anticiklonom na zahodu celine. Na vreme pri nas bo tako v prihodnjih dneh vplival anticiklon.

Prodor hladnega polarnega zraka je povzročil padec temperatur v srednji in zahodni Evropi. V Nemčiji in na Poljskem bodo jutri najvišje dnevne temperature le okoli ali malo nad 5 st. C. Ohladilo se bo tudi v večjem delu Balkanskega polotoka. V Beogradu ob sicer sončnem vremenu pričakujejo 12 st. C.

Zvečer se bo povsod zjasnilo, proti jutru pa se bo oblačnost na severovzhodu države spet nekoliko povečala. Sprva bo ponekod še pihal močan severni do severozahodni veter, ki pa se bo najkasneje do jutra povsod polegel. Temperature bodo močno padle. V zatišnih alpskih dolinah vse do -3 st. C. Okoli ničle bo tudi marsikje drugod po državi. Nekoliko topleje bo v prestolnici in na severovzhodu države, kjer bo 2 stopinji in ob morju, kjer bo 6 stopinj.

Hladno jutro bo uvod v krasen dan, le na Štajerskem in v Pomurju bo ostalo bolj oblačno. Ponekod bo spet zapihal severni veter, ki pa bo precej šibkejši kot danes. Najvišje se bo živo srebro povzelo na Primorskem, do 17 st. C. Drugod bo večinoma malo nad 10 st. C, kakšno stopinjo manj pa bo v višjih legah na severozahodu države.

Praznični torek bomo marsikje začeli s slano, v alpskih dolinah, na Notranjskem in Kočevskem se bo ohladilo do -5 st. C. Čez dan bo veliko sonca, le občasno bo na nebu nekaj več prosojne oblačne koprene. Več nizkih oblakov bo na Primorskem. Podobno hladno jutro bo tudi v sredo, čez dan pa bo ob sončnem vremenu nekaj stopinj topleje. V nadaljevanju tedna bo oblakov nekoliko več, višje pa bodo tudi temperature, ki se ne bodo več spuščale pod ledišče. (Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj