Sončni in topli prazniki

0
83

Nad večjim delom srednje Evrope se bo spet okrepil anticiklon. Na območju Alp bo nekaj zmerne oblačnosti, a bo vseeno prevladovalo sončno vreme. Na severu Evrope bo zaradi ciklona več oblačnosti in nastajale bodo padavine, tudi sneg. V Skandinaviji bo tudi čez dan pod ničlo.

Petkovo dopoldne bo sončno in brez vetra, v popoldanskih ura pa se bo oblačnost nekoliko povečala, povsem jasno bo ostalo le ob morju, tukaj bo pihal šibak maestral. Ampak oblaki ne bodo vztrajali dolgo, zvečer se bo namreč spet zjasnilo. Dnevne temperature bodo podobno visoke kot danes, morda bo še za kakšno stopinjo topleje. Na Goriškem se bo ogrelo do 25 stopinj, zaradi maestrala bo ob morju le 21, toliko bo tudi v Prekmurju. Še stopinjo manj bo na Gorenjskem, drugje bo do vse do 23 stopinj.

Za praznike bo sončno in toplo. Sobota se bo začela z jasnim in toplim jutrom, temperature bodo nad 5 stopinj, čez dan bo kljub zmerni oblačnosti še topleje. V večjem delu Slovenije bo že blizu 25 stopinj. Na severu Slovenije ni izključena kakšna ploha. Podobno vreme lahko pričakujemo tudi v nedeljo, ko bo jutro še toplejše. Zapihal bo jugozahodnik, ki bo poskrbel, da bo tudi relativna zračna vlažnost višja. nekoliko večjo spremembo pričakujemo v ponedeljek, ko bo zmerno do pretežno oblačno z nekaj jugozahodnega vetra. V noči na torek nas bo prešla fronta in dopoldne postregla z nekaj kapljami dežja, a že popoldne se bo jasnilo. Bo pa nekoliko manj toplo, slabih 15 stopinj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj