SP NOGOMET: Hrvaška z zmago nad Brazilijo v polfinalu, prav tako po 11 m Argentina

0
494

Na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju sta znana prva polfinalista. Slednje je uspelo po 11- metrovkah nogometašem Hrvaške in Argentine. Hrvati so premagali Brazilce, Argentinci pa Nizozemce.

V prvem četrtfinalnem obračunu sta se pomerila Brazilija in Hrvaška. V izdihljajih prvega podaljška je Brazilce v vodstvo popeljal Neymar, še pred koncem drugega podaljška pa je izenačil Bruno Petković (1:1). Po izvajanju najstrožjih kazni so se v polfinale prvenstva uvrstili Hrvati, ki so zadeli štirikrat, Brazilci le dvakrat. Podobno kot pred štirimi leti v Rusiji.

Nasprotnik Hrvaške bo zmagovalec obračuna Argentina – Nizozemska. Tekma se je začela ob 20. uri. V 35. minuti so z 1:0 povedli Argentinci z golom Moline. V nadaljevanju so nogometaši izkoristili 11-metrovko. Uspešen je bil Messi za vodstvo z 2:0. V 83. minuti so Nizozemci z golom Weghorsta znižali na 1:2. Že v prvem polčasu je sodnik podaljšal igro za 5. minut, po 90. minutah pa še 10 minut podaljška. Že po podaljšku so imeli Nizozemci prosti strel( v 11. minuti), ki so ga izvedli povsem umirjeno in prišli do izenačenja na 2:2. Spet je bil uspešen Weghorst.

Sledil je podaljšek z 2X15 minut in brez sprememb. Argentinci so prav v zadnjih sekundah še enkrat napadli gol Nizozemcev in Fernandez je od daleč zadel vratnico. Sledilo je izvajanje 11- metrovk. Glavni junak zaključka tekme oz izvajanja 11-metrovk pa je bil vratar Argentine, Martinez, ki je prva dva strela Nizozemcev ubranil. Argentinci so tako drugi polfinalisti SP.

(foto: twitter FIFA)