SP ROKOMET: Slovenija med 8 najboljših

SP ROKOMET: Slovenija med 8 najboljših

-
1 319

Slovenska rokometna reprezentanca se je na svetovnem prvenstvu v Franciji v tekmi osmine finala pomerila z Rusijo. Slovenski rokometaši so spet poskrbeli za napetost in veselje. Rokometaši so se z zmago nad Rusijo uvrstili med osem najboljših reprezentanc na svetu. A pred tem smo v osmini finala spremljali prvi polčas, ki se je končal pod taktirko Rusov. V drugem polčasu pa je prišla do izraza slovenska hitrost in znanje posameznikov, ki so od 35. minute naprej lomili nasprotnika in zasluženo slavili z 32:26.

Še zanimivost, prvič v zgodovini moškega rokometa na najvišji ravni, tekmo sodita sodnici.

Tekma se je začela zelo dinamično, s hitrim prenosom igre in zelo izenačenim izidom. A Slovenci niso znali izkoristiti tudi dveh igralcev več oz. so zgrešili dva ‘zicerja.’ Še več težav so imeli naši rokometaši v zaključku polčasa, saj so izgubili kar tri napade. Polčas so dobili Rusi s 15:13.

Če bodo Slovenci premagali Ruse, se bodo znova uvrstili med osem najboljših na svetu, kar bi bil zelo dober izid in izpolnitev zadanega načrta. Slovenija in Rusija sta se do zdaj pomerili na 11 tekmah. Rusi v zmagah vodijo z 8:3, a so Slovenci dobili njuno zadnjo medsebojno tekmo.

Kot prva si je četrtfinale zagotovila Norveška, ki je v drugem polčasu zlomila odpor Makedonije za zmago s 34:24. Drugi, ki so si zagotovili četrtfinale so Francozi, ki so premagali Islandijo z 31:25.