sobota, 20 aprila, 2024
DomaŠportSP ROKOMET: Slovenija s Švedsko izenačeno (28:28)

SP ROKOMET: Slovenija s Švedsko izenačeno (28:28)

Slovenski rokometaši nadaljujejo z nastopi v drugem delu Svetovnega prvenstva, ki ga gosti Egipt. Po zmagi nad Severno Makedonijo je bila tokratni nasprotnik reprezentanca Švedske. Tekma se je končala z neodločenim izidom 28:28.

Slovenci v prvi polovici prvega polčasa niso blesteli, saj so Švedi hitro naredili razliko 5 golov. V nadaljevanju pa je slovenski selektor Vranješ vzel minuto odmora in igra se je spremenila. Slovenci so razliko zmanjšali in polčas končali s 15:14 za Švede. Tekmo sodita sodnika iz Češke.

V drugem polčasu so Slovenci v 36. minuti povedli z 18:17. Švedi so, še po eni spregledani sodniški napaki Čehov, v 40. minuti naredili prednost dveh golov. Slovenci so se v nadaljevanju približali na gol razlike, a žal dvakrat z levega krila zapravili dve priložnosti. Slabih 5 minut pred koncem so Slovenci izenačili. Dobri dve minuti pred koncem je Slovenija z golom Blaža Janca povedli za gol. V zadnjih minuti so Slovenci zapravili nekaj priložnosti. Zadnjih 20 sekund tekme je Švedska povedla za gol. Tekma pa se je končala z neodločenim izidom, saj je Gaber po podaji Bombača v zadnjih sekundah dosegel gol (prvega na tekmi) za izenačenje 28:28. V slovenskih vratih je bil odličen Ferlin.

Slovence v nedeljo čaka odločilna tekma z Egiptom. Zmaga vodi v nadaljnje tekmovanje oz. četrtfinale.

Ne glede na razplet srečanja s Švedi pa usoda Slovenije v petek še ne bo znana, saj bo kocka padla v nedeljo, ko se bodo varovanci Ljubomira Vranješa pomerili z Egipčani, ki so tokrat gladko, s 35:26, ugnali Belorusijo. V prvem obračunu dneva pa je Rusija z 32:20 premagala Severno Makedonijo, s čimer tudi Rusi ostajajo v igri za četrtfinale.

(foto: screenshot)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča