torek, 23 aprila, 2024
DomaVremeSpet bo zapihalo

Spet bo zapihalo

Ponoči bo sprva nekaj več oblakov, v drugi polovici noči pa se bo zjasnilo in petek se bo začel s sončnim vremenom. Zapihal bo SV veter, na Primorskem šibka burja. Temperature bodo pod lediščem, okoli ničle bo ob morju. Na Goriškem bo -2 stopinji, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo -5 do -3 stopinj, na Gorenjskem se bo ohladilo do -8.

Dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo v večjem delu pooblačilo, večinoma sončno bo ostalo le na Primorskem. Predvsem v severni Sloveniji bo nastalo nekaj manjših snežnih ploh. Pihal bo SV veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Na Primorskem bo podobno toplo kot danes, ogrelo se bo nekje do 12, 13 stopinj, v preostalem delu Slovenije bo nekoliko hladneje, saj bo večinoma med 7 in 9 stopinj Celzija, le 5 bo na SZ.

V gorah bo zapihal zmeren SV veter, ki bo prinašal hladnejši in nekoliko bolj vlažen zrak. Zjutraj in dopoldne bo še sončno, popoldne bo oblačno s posameznimi plohami. Mrzlo bo, na 1500 metrov bo -6 stopinj, na 2500 metrov pa -14 stopinj Celzija.

Sobota bo v vzhodni polovici Slovenije oblačna in večinoma suha, v osrednji in zahodni Sloveniji bo sončno. Vetrovno bo in hladno, pihala bosta burja in SVnik, dnevne temperature v notranjosti bodo le okoli 5 stopinj Celzija. Podobno vreme bo tudi v nedeljo, predvsem v krajih ob Kolpi bo občasno naletaval sneg. Vreme se ne bo veliko spremenilo niti v začetku prihodnjega tedna, sonce na zahodu, oblaki na vzhodu. In če bo pri nas večinoma suho, bo južneje od naših krajev obilno snežilo. Zapade lahko do pol metra snega. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča