Spet žge, že 36°C

0
331

Slovenijo je ponovno dosegel vroč afriški zrak in temperature po nižinah so se po dveh dneh premora dvignile nad 30 stopinj.  Območje visokega zračnega tlaka bo jutri vzhodno od nas, od zahoda pa se bo Alpam bližala oslabljena hladna fronta, ki bo Slovenijo dosegla v noči na torek.

Ponedeljek bo sončen in vroč, popoldne se bo v severni polovici Slovenije nekoliko pooblačilo, na skrajnem SZ že lahko nastane kakšna nevihta. Zapihal bo topel JZ veter in živo srebro potisnil še nekaj stopinj višje kot danes. In tukaj ni heca.

Na JV Slovenije tako pričakujemo okoli 36, 37 stopinj. Pa tudi v celotni vzhodni polovici Slovenije bodo podobne temperature.

V torek se bodo v severni Sloveniji že dopoldne pojavljale plohe in nevihte, ki se bodo nato okrepile in se popoldne razširile nad vso Slovenijo. Zapihal bo severni veter, vročina bo popustila. Torkovo jutro bo toplo, čez dan pa bo temperatura v večjem delu Slovenije ostala pod 30 stopinjami. Sreda bo precej sončna, vmes bo nekaj oblačnih obdobij in nastalo bo nekaj ploh in neviht. Dnevne temperature bodo okoli 27 stopinj. Podobno vreme bomo imeli tudi v četrtek, večinoma bo sončno in suho, zlasti popoldne bo nekaj krajevnih padavin. Temperature bodo zelo prijetne, nekoliko topleje bo ponovno ob koncu tedna.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj