sreda, 24 aprila, 2024
DomaKronikaSpet gorelo, ogenj nad baraki

Spet gorelo, ogenj nad baraki

Še naprej se nadaljuje nedovoljeno kurjenje oz. neprevidnost z ognjem v naravi. Še vedno velja zaradi suše velja prepoved uporabe ognja v naravi. V večernih urah se gasilci borijo z ognjenimi zublji na območju Škocjana in Iglenika, že čez dan pa je gorelo na znanih lokacijah.

Ob 19.02 je v ulici Pot v gaj v Novem mestu gorela suha trava, ogenj se je razširil še na dve leseni baraki. Gasilci GRC Novo mesto in Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrih. Leseni baraki pa sta bili samo ožgani.

Ob 18.23 je pri ulici Pot v gaj v Novem mestu, gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov.

Ob 16.08 je pri ulici Pot v gaj v Novem mestu, gorelo v gozdu. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.

Ob 17.29 so v naselju Čadraže, občina Šentjernej, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Maharovec so nadzorovali izgorevanje saj, pogasili kurišče in iznesli žerjavico ter odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

(foto: Robi S.)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča