Spet popoldne, ko upaš, da gre mimo

0
1800

V večjem delu Slovenije bo jutro sončno. Na Koroškem, Štajerskem in v Prekmurju bo veliko oblakov. Ob morju bo temperatura ostala nad 20 stopinj, drugje bo od 17 do 19, na Gorenjskem 13 stopinj.

Dopoldne bo delno jasno in suho, sredi dneva bodo spet nastajale plohe in nevihte, suho bo le ob morju in v Prekmurju. Vremenski pogoji bodo omogočali nastanek močnejših neviht z lokalnimi neurji. Z izjemo Primorske, vročine ne bo. Tukaj bo od 30 do 32 stopinj. Na severu Slovenije bo med 25 in 27 stopinj, drugje bo do dve stopinji topleje.

V gorah bo spremenljivo oblačno in ponekod megleno, dopoldne bo večinoma suho, popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, tudi močnejše. V sredogorju bo pihal šibak JZ, višje pa zmeren zahodnik, tako da bodo nevihtne celice potovale od zahoda proti vzhodu.

Petek bo sončen z nekaj kopaste oblačnosti. Plohe in nevihte bodo redke in bodo večinoma omejene na SZ del Slovenije. Bolj stabilno vreme bo za konec tedna. Sobota bo sončna in vroča, temperature bodo okoli 30 stopinj. V nedeljo bomo pod vplivom toplega JZ vetra, vročina bo še nekoliko pritisnila. A kaže da bo ponedeljek še bolj vroč, ko se bo se bo temperatura približala 35 stopinjam.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj