Spet regulacija cen goriv: dizel 1,67 €, 95- bencin 1,56 €

0
2749

Vlada je sporočila, da so na dopisni seji zopet uvedli regulacijo cen pogonskih goriv. Najvišjo ceno za liter dizla so določili pri 1,67 evra, najvišjo ceno za liter 95-oktanskega bencina pa pri 1,56 evra. Nove cene bodo trgovci z gorivom najverjetneje objavili opolnoči. Ukrep regulacije cen naj bi veljal tri mesece oz. do 10. avgusta.

Kot je v utemeljitvi zapisalo gospodarsko ministrstvo, se je vlada za vnovično začasno regulacijo obeh najbolj prodajanih pogonskih goriv odločila zaradi utemeljenega pričakovanja novih motenj na trgu z naftnimi derivati in velikih cenovnih nihanj v povezavi z napovedjo o embargu EU na uvoz ruske nafte. Z ukrepom želi vlada, kot navaja ministrstvo, stabilizirati trg in cene obeh goriv v korist gospodarstva in potrošnikov.

Novico o vnovični regulaciji je napovedal premier aktualne vlade Janez Janša, ki se je na Twitterju odzval na napoved mandatarja prihodnje vlade Roberta Goloba, da bodo cene naftnih derivatov regulirali, ko prevzamejo vlado. “Ko je vlada RS ob hitri rasti cen naftnih derivatov te omejila do konca aprila, so v KUL-u in na POP-u oz. Golob TV-ju jokali, da bodo trgovci propadli. Po padcu cen nafte na svetovnih trgih in koncu regulacije iz istih logov jok, da bodo propadli prevozniki in kmetje. Za Goloba je bila regulacija cen najprej predvolilni bombonček. Nato le po nekaj dneh napoved, da bodo zdaj pa enkrat v prihodnosti oni regulirali – in cene spet gor. Zmedo bomo uredili že danes,” je na Twitterju zapisal Janša.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj