Spet se trese in še bo treslo

0
5162

Tudi predzadnji dan leta se je začel z močnejšimi potresnimi sunki, ki so imeli žarišče na Hrvaškem, blizu Petrinje. Dva jutranja sunka smo občutili tudi v Sloveniji. Prvi močnejši sunek je bil ob 6.15 uri in je imel magnitudo 4.8, drugi sunek je bil ob 6.27 uri, magnituda je bila 4.6. Hrvaško je v zadnjih 48 urah močneje streslo kar 38 sunkov.

V logistični center v Jastrebarskem na Hrvaškem je ob polnoči prispela prva pomoč iz Slovenije za prizadete v uničujočih potresih v Petrinji in okolici.

Hrvaški seizmolog Ivica Sović je sicer v oddaji 24UR ZVEČER razložil, da bodo popotresni sunki trajali leto ali dve, saj je šlo v torek za zelo močan potres. V 49 urah po potresu so zaznali že 38 popotresnih sunkov, Evropsko-mediteranski seizmološki center pa je po jutranjih sporočil še več šibkejših, in sicer z magnitudami 1,9, 2,6, 1,4 in 2,7.

Ines Ivančić, vodja hrvaške seizmološke službe je prav tako potrdila, da se bodo tla še naprej tresla. “Potres v torek je bil uničujoč in za njim bo z veliko gotovostjo sledil niz potresov, med katerimi bodo, skoraj zagotovo, tudi močnejši,” je dejala. Žal bodo tudi šibkejši potresi imeli vpliv na že poškodovane objekte v Petrinji in Sisku.

Spet se trese in še bo treslo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj