petek, 29 marca, 2024
DomaKronikaSpet so se pogovarjali s pestmi

Spet so se pogovarjali s pestmi

Novomeški policisti so imeli konec tedna polne roke dela. V gostinskem lokalu je 44-letnik nadlegoval natakarico, ko ga je lastnik opozoril, naj tega ne počne, pa je njegov prijatelj s solzivcem poškropil več gostov. Natakarica je enemu od njih pomagala na stranišču, kar pa je tako razburilo njegovo partnerico, da se je fizično spravila nanjo. Udarci so leteli tudi v Veliki vasi pri Krškem, kjer se je sprlo več ljudi. V lokalu v Črnomlju pa so morali policisti zoper dva kršitelja uporabiti plinski razpršilec in telesno silo. Med postopkom je 26-letnik za krajši čas izgubil zavest, a izkazalo se je, da je to posledica močne opitosti.

V soboto okoli 21. ure se je v gostinskem lokalu v Krškem 44-letnik nedostojno vedel do natakarice – po prvih ugotovitvah naj bi jo na terasi lokala otipaval. Ko ga je lastnik na neprimernost tega početja, so na teraso prišli še drugi gostje, med njimi tudi 32-letnik, ki naj bi bil v družbi 44-letnika in ki je s solzilnim sprejem poškropil več gostov. Trije so morali iskati zdravniško pomoč v krškem zdravstvenem domu. Natakarica je enemu od oškodovanih gostov v toaletnih prostorih pomagala izpirati oči, to pa je tako razburilo njegovo 26-letno dekle, da se je spravila na natakarico, tako da je morala na koncu tudi ona iskati zdravniško pomoč. Policisti so 44-letniku napisali plačilni nalog, 26-letnico pa so osumili storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Primer še ni zaključen.

V Veliki vasi leteli udarci in solzivec

Istega večera so krški in brežiški policisti v Veliki vasi pri Krškem  malo po 19. uri posredovali zaradi pretepa več oseb. Ugotovili so, da se je pet oseb, starih med 21 in 32 let, najprej verbalno sprlo. Med prepirom je 31-letnik s solzilnim sprejem poškropil dva udeleženca prepira, nato pa so si izmenjali še več udarcev. Skupil jo je tudi osebni avtomobil, saj je eden od udeležencev med begom razbil steklo na njegovih vratih.

Pretep v lokalu, policisti uporabili plinski razpršilec

V petek zvečer pa so se policisti iz Črnomlja, Metlike in Dolenjskih Toplic ter vodniki službenih psov odzvali na prijavo pretepa več oseb v gostinskem lokalu v Črnomlju. Dva najbolj goreča kršitelja, stara 26 in 37 let, so pridržali in zanju napisali plačilne naloge zaradi več kršitev zakona o javnem redu in miru. Ker nista upoštevala ukazov in še kar nadaljevala s kršitvijo, so policisti uporabili plinske razpršilce in telesno silo ter ju vklenili. Med postopkom je 26-letnik za krajši čas izgubil zavest. Pregledal ga je zdravnik in ocenil, da je bila to posledica močne opitosti.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča