nedelja, 3 marca, 2024
DomaKronikaSpet več ilegalcev in tihotapcev

Spet več ilegalcev in tihotapcev

Ob nekoliko toplejšem vremenu so se očitno povečali tudi ilegalni prehodi državne meje. In ne glede na strožjo zakonodajo tudi tihotapcev ljudi ne manjka. Policisti PU Nm so imeli konec minulega tedna veliko dela.

V petek ponoči so policisti na železniški postaji v Dobovi prijeli moškega  in žensko (mati in sin), oba državljana Afganistana, ki sta v Slovenijo prišla na nedovoljen način.

V soboto pozno popoldne, okoli pol sedme ure, so metliški policisti na Vahti prijeli 23 tujcev iz Pakistana in Afganistana (dva sta bila maldoletna), pri čemer pa sta iz skupine pobegnili dve osebi, za katera so policisti domnevali, da sta jim pomagala pri nezakonitem prestopu državne meje. Metliški policisti so pri redni kontroli območja med Vahto in Trdinovim vrhom opazili tovorni kombi, v katerega so vkrcavali več oseb. Ko so opazili policiste, sta dve osebi iz kraja zbežali. Policisti so o dogajanju obvestili operativno-komunikacijski center, le-ta pa je aktiviral več policistov iz drugih enot, na kraj so prišli pomagat tudi policisti Specializirane enote za nadzor državne meje Generalne policijske uprave ter policisti posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto. Okoli pol desete ure zvečer je policist policijske postaje Metlika, ki sicer ni bil v službi, a pretežno dela na področju nadzora državne meje, zaradi sumljivega obnašanja zadržal dve osebi in o tem obvestil policiste. Izkazalo se je, da gre za prava dva. Oba sta državljana Srbije, ki so ju v postopek prevzeli kriminalisti. Kombinirano vozilo, Mercedes sprinter, ljubljanskih tablic, sive barve, polepljen z nalepkami dostavne službe, so policisti zasegli.

Okoli pol sedme ure zvečer so brežiški policisti v Podvinju prijeli dva državljana Kosova, ki sta v Slovenijo prišla izven mejnega prehoda.

V soboto zvečer so trebanjski policisti na avtocesti, na izvozu Trebnje zahod, v smeri Ljubljane, ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil
26-letni državljan Kazahstana. Na vozilo so jih opozorili brežiški policisti zaradi suma, da vozi osebe, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. V postopku so v vozilu odkrili pet državljanov Pakistana. Vse do pridržali, 26-letnega voznika pa so v postopek prevzeli kriminalisti. Osebni avtomobil BMW 320 Xdrive, bele barve, goriških tablic, so zasegli.

V nedeljo zjutraj so metliški policisti na železniški postaji Metlika prijeli dva državljana Irana (domnevno mož in žena) ter državljana Afganistana. Vsi trije so v Slovenijo prišli na nezakonit način. V ponedeljek zgodaj zjutraj, okoli pol pete ure, so policisti na številki 113 prejeli klic o sumljivih osebah v Črnomlju. Črnomaljski in metliški policisti so tri državljane Irana, ki so v Slovenijo prišli na nezakonit način, so še sporočili s PU Nm.

(foto: arhiv DolenjskaNews)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča