petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoSpletne brihte na OŠ D. Ketteja sodelovale pri Guinnessovem rekordu

Spletne brihte na OŠ D. Ketteja sodelovale pri Guinnessovem rekordu

Kviz Spletne brihte je največji vseslovenski spletni kviz, v katerem se je novomeška OŠ kot edina šola s prilagojenim programom povezala z več tisoč osnovnošolci iz vse Slovenije. V četrtek, 16. februarja, so sodelovali v doseganju Guinnessovega svetovnega rekorda v najbolj množičnem hkratnem reševanju spletnega kviza.

Zavod Varni internet in A1 Slovenija preko izobraževalnih doživetij Spletne brihte slovenske učence na zabaven in poučen način izobražujeta o skritih pasteh spleta ter učinkoviti, varni in odgovorni rabi digitalnih tehnologij. Osnovnošolci se seznanijo z družbenimi omrežji, digitalnimi sledmi, digitalno identiteto, spletno varnostjo in spletnim nasiljem. Spletne brihte so do danes po vsej Sloveniji izobrazile že več kot 8000 otrok. V projekt se je prijavilo že 199 šol iz različnih koncev Slovenije.

Nadgradnja tega izobraževalnega programa, kviz Spletne brihte, je namenjen učencem od 4. do 9. razreda, na naši šoli pa je sodelovalo 29 učencev. Reševanje kviza je potekalo v živo na platformi YouTube in trajalo eno uro. Trenutni rekord je bil pred leti postavljen v Veliki Britaniji s sedem tisoč udeleženci, po zadnjih podatkih pa naj bi v Sloveniji sodelovalo kar 15.225 učencev. Uradni sodnik Richard Stenning je tako ob koncu kviza razglasil nov Guinnessov svetovni rekord za največji spletni kviz.

Ponosni smo, da smo lahko sodelovali in tudi mi prispevali k lepemu uspehu, hkrati pa obnovili znanje o varni rabi interneta. (Monika Šalinger)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča