sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaSrb tihotapil Turke. Prestregli 270 ilegalcev

Srb tihotapil Turke. Prestregli 270 ilegalcev

Na meji je še naprej veliko dela za varuhe meje. Saj vsakodnevno obravnavajo nedovoljene prehode meje. Tudi konec minulega tena so pridržali tihotapca ljudi in ilegalce.

5. 5. nekaj pred 20. uro so policisti na avtocesti iz smeri Obrežja proti Dobruški vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vijugal po cesti in vozil z veliko hitrostjo. Kršitelj, ki sprva ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov, je zapeljal na izvoz pri Dobruški vasi in poskušal peš pobegniti. Policisti so ga prijeli in med postopkom ugotovili, da gre za 19-letnega državljan Srbije, ki je v avtomobilu prevažal tri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 5. 5. in 8. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Slovenska vas, Ribnica, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 61 državljanov Pakistana, 44 državljanov Maroka, 36 državljanov Nepala, 29 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Sirije, 20 državljanov Indije, 15 državljanov Konga, 12 državljanov Afganistana, pet državljanov Turčije, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Kitajske, dva državljana Palestine, dva državljana Šrilanke in po enega državljana Kameruna, Burundija, Tunizije in Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča