Srbom 4,8 mio € za ograjo na slovensko hrvaški meji

0
303

Novo ograjo na meji s Hrvaško bo dobavilo in postavilo srbsko podjetje. Za dobrih 40 kilometrov ograje jim bo Slovenija plačala 4,8 milijona evrov. Na razpis se je prijavilo šest podjetij, pet slovenskih in eno srbsko, ki je bilo na koncu izbrano. Kje bodo postavili ograjo na slovenskem ministrstvu še ne želijo razkriti.

Na prvi razpis za dobavo in montažo 40 kilometrov ograje, je prispelo šest ponudb: poleg izbranega podjetja Legi-SGS iz Beograda so ponudbe posredovala še podjetja CVP gradbeništvo in storitve iz Ljubljane, Los cestna oprema iz Radovljice, Pekovec iz Ajdovščine, Paleco z Raven na Koroškem ter Ograje Kočevar iz Prebolda.

Na ministrstvu so ugotovili, da ponudbi podjetij CVP in Paleco nista bili ustrezni. Prvo podjetje ni izkazalo tehnične sposobnosti, drugo pa ni predložilo izjav o nekaznovanosti. Med ostalimi je bila najugodnejša ponudba srbskega podjetja, in sicer znaša 4.557.693 evrov.

Tudi za dobavo stebrov in sidrnih vijakov ter montažo panelne ograje v dolžini 3,8 kilometra – za montažo panelne ograje, ki je že na zalogi – so izbrali podjetje iz Beograda. Njihova ponudba znaša 272.687 evrov.

Na razpis so se prijavila še podjetja Pro-mont, CVP in Ograje Kočevar. Potem ko so prvi dve podjetji zaradi neizpolnjevanja pogojev izločili, so izbrali najugodnejšega ponudnika. (STA)

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj