Srčno ubiti – ‘Terme Suhadol’ zaprte

0
20433

Kako v Sloveniji radi uničimo vse kar je dobro in človeku nevsiljivo, prijazno. ‘Terme Suhadol’, je podvig domačih deklin in pobov s kmetov, ki so v treh dneh po ideji, slednjo uresničili. Z balami so v Dolenjem Suhadolu sestavili ogrodje za bazen ( z balami, mislim da 31), prispevali za folijo, …

Naredili so bazen za domače in ostale. Gre za podvig, ki je vreden vse pohvale. Ta ni bil namenjen zaslužku, pač pa ljudem, dobri volji in osvežitvi na vasi. In bilo je, kolikor je bilo, vročega poletja, vrhunsko. Zastonj, s pristnimi in prijetnimi gostitelji, za dušo in za vse tiste, ki morda ne bodo odšli na morje. Pobudniki, domači, kmečki ljudje, so ustvarili nekaj lepega in predvsem pozitivnega. Težke denarje tukaj ni obračal nihče. Terme Suhadol so uradne državne službe prepovedale oz. je Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano (NLZOH OE NM) Novo mesto povabil domačine na razgovor, jim predstavil pravilnik s pogoji za bazen in najavil prihod oz. obisk inšpektorja iz Ljubljane.

Ustvarjalci tega krasnega sobivanja niso krivi, če imajo več obiska kot nekateri, ki so upravičeni do t.i. državnega bona.

V Sloveniji se tudi sicer prevečkrat zgodi t.i. uradniška, administrativna in pravniška morala v škodo pridnega, ki ne hlasta po zaslužku in drugemu ne škoduje. A žal, vse prevečkrat spoznavamo zanimive ‘poti oz. stranpoti’ javnih uslužbencev, a se o slednjih govori premalo. Če sem s tem poštene javne uslužbence prizadel, se upravičujem. Ampak..

In še to, po mojih dostopnih podatkih, se v omenjenih ‘termah,’ ni nihče okužil, ali zbolel zaradi koronavirusa.