Sreda bo prijetna

0
79

Ponoči bo na nebu veliko jasnine in nekaj oblakov, a zjutraj prav veliko sonca po nižinah ne bo, saj bosta nastali megla in nizka oblačnost. Več sonca pričakujemo na Primorskem in v višjih legah. V Alpskih dolinah in na planotah Notranjske, kjer ne bo megle bo le malce nad ničlo, na Goriškem bo okoli 6 stopinj Celzija, v preostalem delu Slovenije bo med 8 in 11 stopinj Celzija.

Dopoldne bo sonce postopno razkrojilo meglo po nižinah, najdlje se bo predvidoma zadržala v Ljubljanski kotilini. Popoldne pa bo sonce prevladovalo povsod. Na severu lahko nastane tudi nekaj oblačnosti. Dnevne temperature bodo še nekoliko višje. Na Primorskem bo okoli 22 stopinj Celzija, v Prekmurju in na JV Slovenije 21, na Štajerskem in v osrednji Sloveniji 20 stopinj, nekje 18 bo na Koroškem in Gorenjskem.

Tudi v gorah bo sončno vreme, v dopoldanskem času bo sicer v sredogorju še nekaj oblačnosti. Vetra bo malo, v visokogorju bo pihal šibak SZ-nik. Postopno bo topleje, na 1500 metrov bo okoli 9 stopinj, na 2500 metrov 3, zato se bo sneg tudi v visokogorju začel taliti.

V četrtek zjutraj bo po nižinah še nekaj megle, čez dan bo v vzhodni polovici Slovenije sončno, na zahodu se bo postopno pooblačilo. Na prehodu s Primorske na Notranjsko bo proti večeru že nekaj kapelj dežja. Zapihal bo JZ veter, popoldne bo 22 stopinj. V petek bo oblačno, nekaj sonca bo le na Štajerskem in v Prekmurju. V zahodni polovici Slovenije bo pogosto deževalo, največ padavin bo v bližine meje z Italijo. Na vzhodu bo suho, JZ veter se bo okrepil. Oblačna in vetrovna bo tudi sobota, povsod bo nekaj dežja, a glavnina padavin bo ostala na zahodu, razmeroma toplo bo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj