petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeSreda bo sončna

Sreda bo sončna

Kot vse bolj kaže se bomo letos obsežnejši pozebi po nekaj zaporednih letih izognili. V prvem delu noči bo v večjem delu Slovenije deževalo, najmanj padavin bo na Primorskem. Meja sneženja bo med 400 in 600 metrov nad morjem. Po polnoči bodo padavine hitro ponehale in do jutra se bo marsikje že razjasnilo, bolj oblačno bo ostalo le na vzhodu. V Alpskih dolinah se bo temperatura že 16-ič ta mesec spustila pod ničlo. Okoli -3 stopinje bo, v preostalem delu Slovenije bo ostalo nad ničlo, termometri bodo kazali med 2 in 4 stopinje, na Primorskem kjer bo pihala šibka do zmerna burja, bo 6 oziroma 7 stopinj Celzija.

Jutri bo suho, prevladovalo bo sončno vreme, sredi dneva in zgodaj popoldne pa bo na nebu precej kopaste oblačnosti. Največ sonca bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala burja, največ oblakov pa jutri pričakujemo na nebu JV Slovenije. Temperature bodo višje kot danes, še posebej to velja za SV Slovenije. Na severu bo med 12 in 14 stopinj Celzija, v osrednji in vzhodni Sloveniji jih bo 15, ob morju bo 17 stopinj Celzija, še ena več bo na Goriškem.

Ponoči bo v gorah še snežilo, nad okoli 1000 metrov bo do jutra skupaj zapadlo med 10 in 15 centimetrov snega. Jutri bo precej sončno, okoli poldneva bo nastajala kopasta oblačnost, a verjetnost za plohe bo zelo majhna. Popoldne bo k nam začel dotekati toplejši zrak.

Četrtkovo jutro bo jasno in sveže, po nižinah bo v glavnem malce nad ničlo, v mrazu nekoliko bolj izpostavljenih legah se bo ohladilo pod ledišče. Dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo od JZ pooblačilo. V noči na petek nas bodo dosegle nove padavine, v petek čez dan bo oblačno, pogosto bo deževalo, a količina padavine ne bo velika. Zvečer bo dež povsod ponehal.  V soboto bo deloma sončno in deloma oblačno, verjetnost za popoldanske plohe bo majhna. Za nedeljo trenutno kaže na bolj oblačno vreme, nekaj dežja pričakujemo predvsem na zahodu Slovenije. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča