četrtek, 18 aprila, 2024
DomaVremeSreda bo suha

Sreda bo suha

Končno bomo dočakali dan brez dežja. Verjetno bo za slednje imela nekaj zaslug tudi polna luna. Precej sonca bo, nekaj oblakov bo predvsem nad hribovitimi kraji. V notranjosti Slovenije bo čez dan zapihal šibak JV veter, na Primorskem maestral. In tukaj bo najtopleje. Ogrelo se bo do 23 stopinj Celzija, v večjem delu Slovenije bo okoli 20, na Gorenjskem se bo temperatura povzpela do 17 stopinj.

Jutri bo v gorah večinoma sončno in suho vreme, v visokogorju bo pihal šibak zahodni, nižje pa šibak vzhodni veter. K nam bo dotekal toplješi zrak, na 1500 metrov bo sredi dneva 7 stopinj, na 2500 metrov pa 2 nad ničlo.

V četrtek zjutraj in dopoldne bo sončno, popoldne pa se bo od severa pooblačilo. Dosegla nas bo namreč nova oslabljena hladna fronta, zvečer in v noči na petek bo v večjem delu Slovenije prehodno deževalo. Petek bo suh in sončen, zjutraj bo okoli 9, popoldne 22 stopinj Celzija. Sobota se bo začela z jasnim vremenom, sreda dneva in popoldne pa bodo predvsem v severni Sloveniji nastajale plohe in nevihte, a količina padavin ne bo velika. Od nedelje naprej kaže na vsaj nekaj suhih dni. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča