nedelja, 28 aprila, 2024
DomaVremeSreda vroča, popoldne na severu nevihte

Sreda vroča, popoldne na severu nevihte

Pred nami je še ena večinoma jasna in topla noč, do jutra bo po nekaterih nižinah nastala megla. Prave svežine zjutraj ne bo niti v Alpskih dolinah, kjer bo temperatura 15 stopinjah. V večjem delu Slovenije bo od 18 do 19, še topleje bo ob morju, 20 stopinj.

Sredino dopoldne bo sončno, popoldne pa bo prehodno nekaj več oblačnosti. V hribovitih krajih severne Slovenije bodo v drugi polovici dneva nastajale plohe in nevihte, v preostalem delu države bo možnost za njihov nastanek zelo majhna. Vroče bo, na severu bo zaradi oblačnosti sicer kakšna stopinja manj kot danes, medtem pa se bo v osrednji in južni Sloveniji ponovno ogrelo do okoli 35 stopinj Celzija, najvišje temperature boste ponovno imeli na Primorskem, kjer bo toplotna obremenitev največja.

Dopoldne bo v gorah delno jasno in suho, okoli poldneva pa bodo začele nastajati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale do noči na četrtek. Pihal bo šibak vzhodni veter, k nam bo prehodno dotekal za spoznanje manj topel zrak, na 1500 metrov bo 20 stopinj, na 2500 metrov 13 stopinj Celzija.

Četrtek bo suh, sončen in vroč, najvišje dnevne temperature bodo okoli 33 stopinj, kakšna osamljena nevihta bo popoldne nastala le v gorskem svetu. V petek bo verjetnost za nastanek padavin tudi v hribovitih krajih zelo majhna, še za kakšno stopinjo bolj vroče bo. Sobota bo še zelo vroča, popoldne in zvečer bo na severu nastalo nekaj neviht. Hladna fronta s padavinami nas bo od severa dosegla v nedeljo popoldne, na začetku prihodnjega tedna bodo temperature za okoli 10 stopinj nižje kot sedaj. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča