Sredi zime pomladno

0
138

V zadnjih dneh se vremenska slika nad Evropo le malo spreminja, za kar skrbi območje visokega zračnega tlaka, ki bo tu vztrajalo še nekaj časa in nas razvajalo s sončnim in toplim vremenom. Padavine bodo v naslednjih 10 dneh odrinjene na rob stare celine. Jutri bo nekaj dežja le v Grčiji, Turčiji in na Britanskem otočju, pod vplivom hladnejših severnih vetrov pa bo rahlo snežilo le ponekod na vzhodu in severu celine.

Prevladovalo bo sončno vreme. Nekaj oblakov bo lahko le ob naši vzhodni meji, kjer bo sredi dneva zapihal šibak SV veter. Na Primorskem se bo popoldne prebudila šibka burja. In tukaj bodo najvišje temperature okoli 16 st. C. Drugod po državi pričakujemo med 10 in 12 st. C.

Tudi gore bodo obsijane s soncem. Nekoliko več oblačnosti bo popoldne le na območju Pohorja. Pihal bo severni veter, ki bo najizrazitejši sredi dneva. Na višini Rogle bo temperatura okoli 5, na Kredarici pa 0 st. C.

Sončno in za ta čas zelo toplo vreme z le majhno možnostjo jutranje megle nas bo spremljajo tudi ob koncu tega in v začetku prihodnjega tedna. V soboto bo na Goriškem že 18 st. C, tudi drugje bo okoli 15 stopinj. V nedeljo in ponedeljek pa bo še topleje, le na Obali bo zaradi vpliva hladnega morja nekoliko manj toplo. Kljub toplim popoldnevom bodo jutra še naprej hladna s temperaturami nekaj stopinj pod ničlo.

(Rok Nosan)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj