sreda, 24 aprila, 2024
DomaLokalnoSrednja zdravstvena in kemijska šola Nm - prava odločitev

Srednja zdravstvena in kemijska šola Nm – prava odločitev

Pred devetošolci je ena izmed najtežjih odločitev v življenju – izbira srednje šole, saj se počasi približuje rok za vpis v srednješolske programe. Marsikateri devetošolec se še vedno sprašuje in niha med vprašanji, kaj bi rad počel v življenju in kateri poklic je tisti, ki ponuja neprecenljiva znanja in številne možnosti ter zagotavlja delovna mesta.

Srednja zdravstvena in kemijska šola na Šolskem centru Novo mesto je zagotovo prava izbira, saj nudi pestro paleto poklicev, ki so visoko zaposljivi in vedno bolj iskani v lokalnem okolju in širše. Na srednji zdravstveni in kemijski šoli izobražujejo za poklic kemijski in farmacevtski tehnik, kozmetični tehnik ter zdravstveno nego, lahko pa postanete tudi bolničar – negovalec, ki ga po triletnem izobraževanju nadgradite v poklicno-tehniškem programu.

Srednja zdravstvena in kemijska šola je prava izbira, saj nudi odlično izobrazbo ter podpira dijake pri njihovih dejavnostih in hobijih ter jim omogoča razvijanje številnih kompetenc. Prav vsak dijak srednje zdravstvene in kemijske šole lahko izkoristi vse svoje potenciale tako na področju iz znanja kot na športnem ali glasbenem področju. Ob podpori vodstva in profesorjev je uspeh zagotovo zagotovljen. Šola namreč diha z dijaki in poklici, za katere izobražuje, predanost in srčnost pa se čutita na vsakem koraku.

Dijaki srednje zdravstvene in kemijske šole se po končanem izobraževanju lahko zaposlijo, vedno več pa se jih odloča za nadaljevanje študijske poti. Študij lahko namreč po uspešno opravljeni poklicni maturi nadaljujejo na višjih in visokih šolah, z opravljenim 5. predmetom splošne mature pa lahko študirajo tudi na univerzitetnih študijskih programih. Z dobro usvojenimi znanji ter z odličnimi rezultati na poklicni maturi so dijakom srednje zdravstvene in kemijske šole odprte vse poti, kar kažejo tudi številni bivši dijaki.

​Matic Pacek, bivši dijak zdravstvene nege, študent 3. letnika zdravstvene nege v Ljubljani, je kot dijak sodeloval na tekmovanjih iz znanja ter v številnih projektih, predstavljal šolo na dnevih odprtih vrat in na informativnih dnevih, povezoval prireditve ter z glasbenimi točkami na njih tudi nastopal. Matic pravi, da mu je šola dala številne priložnosti ter omogočila, da je lahko razvijal svoje potenciale. Ravno zaradi tega se danes ne ustraši novih izzivov. Decembra 2021 je bil namreč izvoljen na mesto predsednika Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva. Ponosen je na svojo šolo in je tudi njen ambasador.

​Tudi bivši dijak programa kemijski tehnik Peter Gričar Vintar je ponosen, da je obiskoval srednjo zdravstveno in kemijsko šolo. Pravi, da je njegova želja pri izbiri poklica in šole bila, da bi s šolo pridobil znanje in poklic, z usklajevanjem vseh obveznosti pa uspel kot športnik, kar mu je seveda na srednji zdravstveni in kemijski šoli tudi uspelo. Danes je študent 1. letnika kemijske tehnologije v Ljubljani in se še vedno ukvarja s športom. Njegova disciplina je skok ob palici, kjer dosega vrhunske rezultate.

Pričakujejo Vas.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča