ponedeljek, 26 februarja, 2024
DomaLokalnoSredstva za projekte krajevnih skupnosti v 2022

Sredstva za projekte krajevnih skupnosti v 2022

Mestna občina Novo mesto je objavila poziv za sofinanciranje projektov krajevnih skupnosti za leto 2022, s katerim lahko pridobijo sredstva za izvedbo lastnih investicij. Kot v preteklih letih bo novomeška občina na tak način krajevnim skupnostim omogočila finančno pomoč pri projektih, ki izhajajo iz pobud krajanov. Višina razpisanih sredstev je 360.000 evrov.

Poziv za sofinanciranje projektov je uspešen način pomoči krajevnim skupnostim pri izpostavljanju naložb, ki si jih krajani želijo v svoji skupnosti. Mestna občina Novo mesto je od leta 2016 krajevnim skupnostim odobrila že okoli 200 projektov in v letu 2022 nadaljuje s sofinanciranjem v tokratni skupni vrednosti sredstev do 360.000 evrov.

Krajevne skupnosti lahko na razpisu pridobijo sredstva za projekte na področju izgradnje in obnove komunalne, cestne in ostale infrastrukture. S sredstvi bodo lahko realizirale tudi raznolike investicije na področju urejanja javnih površin in urbane opreme.

Več informacij o pozivu za sofinanciranje projektov krajevnih skupnosti za leto 2022 je na voljo na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča