četrtek, 25 aprila, 2024
DomaSlovenijaStarši brez PCT naj ne vstopajo v vrtce in šole

Starši brez PCT naj ne vstopajo v vrtce in šole

Starši ali sorodniki, ki bodo prevzeli ali odložili otroka v vrtcu ali šoli, bodo morali izpolnjevati pogoj PCT, sicer ga bodo oddali pred vhodom v stavbo vrtca ali šole, je pojasnil državni sekretar na MIZŠ-ju Damir Orehovec.

Orehovec pa je pojasnil, da je pedagoška stroka na šolsko leto pripravljena, saj bodo izkušnje, ki so jih prejeli v preteklem šolskem letu, s pridom uporabili tudi v letošnjem. Modeli, ki niso več neznanka za šolski prostor, so okvir, ki ga ravnatelji s kolektivom prenesejo v šolski prostor, je pojasnil. Šolsko leto se bo tako začelo z modelom B, je še enkrat poudaril in izrazil upanje, da bo ta model možno čim dalj časa uporabljati. Cilj namreč je, da se izobraževanje vrši v šolah, kamor tudi sodi. “Prizadevali si bomo, da se prva triada, vse do petega razreda, na daljavo ne bi več izobraževala,” je pojasnil. Spremljali bomo, kaj se dogaja na posameznih šolah, in potem ukrepali z napotitvijo posameznikov v karanteno, je še povedal Orehovec.

Trenutni odlok govori o tem, da starejši od 15 let, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, ne morejo vstopati v prostor vrtca ali šole, zato predlagajo, da tisti, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, oddajo otroka na vhodu v stavbo, torej da ne vstopajo v prostore vrtca in šole, je še razložil Orehovec in še enkrat poudaril, da si bo ministrstvo prizadevalo, da šolski prostori ostanejo odprti. Če bi se razmere močno poslabšale, bodo raje poskušali zaostriti ukrepe v šolah, kot da bi šole zapirali. “Upam, da bo to izvedljivo, in na ta način si bomo prizadevali, da bo šolski prostor odprt,” je dejal. Vse dijake in starejše učence je pozval k samotestiranju, prosil pa je tudi starše, naj svoje otroke k temu spodbudijo, saj bo tudi šolanje s tem kakovostnejše. (STA)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča