torek, 28 marca, 2023
DomaSlovenijaStavka: 9. marca bodo šole in vrtci zaprti

Stavka: 9. marca bodo šole in vrtci zaprti

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so izglasovali splošno stavko. Glasovanja se je udeležilo 40.729 zaposlenih, stavko pa je podprlo 91,4 odstotka vseh, ki so se glasovanja udeležili. Stavka se bo začela 9. marca, ko bodo šole in vrtci zaprti, trajala pa bo vse dotlej, dokler vlada s šolniki ne bo sklenila stavkovnega sporazuma, je napovedal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Stavka je strnjena v dve bistveni zahtevi: takojšnja sklenitev sporazuma o vrednotenju in plačilu dodatnega dela, ki nastaja z obvladovanjem epidemije covida-19 ter zvišanje plač vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Stavka se bo začela 9. marca, koliko časa bo trajala, pa je odvisno od vladne strani. Kot je pojasnil Štrukelj, so v sindikatu pripravljeni na pogajanja, dokler stavkovnih zahtev ne bodo rešili, pa bo stavka “ostala aktivna in delujoča”. “9. marca je prvi dan stavke, mi si želimo, da bo tudi zadnji,” je še dejal glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj.

Stavka je strnjena v dve bistveni zahtevi. Ena je zahteva po takojšnji sklenitvi sporazuma o vrednotenju in plačilu dodatnega dela, ki nastaja z obvladovanjem epidemije covida-19 v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih. Druga pa je zahteva po zvišanju plač vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju. (STA)

Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno