Stekel za psom, zbil ga je avto

0
1971

Ob 6.32 uri so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči v Trnju na območju Brežic, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v pešca. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 52-letnemu moškemu med sprehodom na cesto ušel pes, v katerega je trčil voznik kombija. Moški je stekel na cesto, da bi pomagal psu, takrat pa je iz smeri Dobove pripeljal voznik osebnega avtomobila in trčil v pešca, ki je klečal oziroma čepel ob poškodovanemu psu.

Hudo poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, od tam pa je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

V ponedeljek, 5. oktobra 2020, se je začela preventivna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden – bodi previden, ki bo trajala do 18. oktobra 2020. V tem času bodo policisti preverjali pravilno ravnanje voznikov in pešcev. Namen akcije je opozoriti na varnost te najbolj ranljive skupine udeležencev v prometu. Največ nesreč z udeležbo pešcev se zgodi prav v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa zaradi vremenskih razmer spolzke. Pešci, poskrbite za svojo vidnost, vozniki, pazite nanje!

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj