torek, 18 junija, 2024
DomaKronikaŠtevilne nesreče in kršitve

Številne nesreče in kršitve

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 14. 7. in 17. 7. posredovali v 256 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 63-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin.

Utrujenega voznika cisterne izločili iz prometa

14. 7. okoli 14. ure so policisti PPP Novo mesto prejeli obvestilo, da naj bi iz smeri Ljubljane proti Novem mestu voznik tovornega vozila – cisterne hrvaških registrskih oznak vijugal po cesti in ogrožal ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da je voznik prekoračil dovoljeni čas vožnje, saj ni upošteval predpisanih odmorov in počitkov, na vozilu pa so bile nameščene neustrezne pnevmatike. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, mu odvzeli dokumente in zaradi kršitev izrekli globo v višini 1.380 evrov. Zaradi kršitev bodo izrekli globo v višini 4.660 tudi odgovorni osebi pravne osebe.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 14. 7. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Stopičah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letni voznik pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad vozilom, zapeljal levo in trčil v avtomobil 29-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,94 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Odvzela prednost kolesarju

14. 7. nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča z udeležbo kolesarja in voznice osebnega avtomobila v Črnomlju. Policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 71-letna voznica, ki je v križišču odvzela prednost 52-letnemu kolesarju, ki je vozil po prednostni cesti. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Padec kolesarke

15. 7. popoldne smo bili obveščeni o padcu kolesarke na območju Kostanjevice na Krki. Policisti PP Krško so ugotovili, da je mladoletna kolesarka peljala po klancu navzdol, zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom, zapeljala s ceste in trčila v prometni znak. Poškodovano mladoletnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v brežiški bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Kršitelj z 2,6 promili alkohola

V noči na 15. 7. so bili policisti PP Krško obveščeni, da naj bi v gostinskem lokalu v Krškem pijan moški motil javni red in mir in se odpeljal z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 34-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,24 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniškodovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik lažje poškodovan

15. 7. so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo moškega, ki naj bi seponoči poškodoval v prometnih nesreči. Policisti PP Šentjernej so zbrali obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na gozdni cesti na Gorjancih, kjer je 19-letni voznik osebnega avtomobila, v kateremje bil še 19-letni potnik, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Okoliščine policisti še preiskujejo in bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so v noči na 16. 7. med kontrolo prometa v naselju Prapreška pot zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Ugotovili so, da 30-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 1,16 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom
seznanili sodišče.

Ponoči vozil brez prižganih luči

Med kontrolo prometa v Velikem Mraševem so policisti v noči na 16. 7. opazili voznika osebnega avtomobila znamke Volvo, ki je vozil brez prižganih luči. Zapeljali so za njim in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar kršitelj znakov policistov sprva ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom so ugotovili, da gre za 28-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Novomeški policisti so bili v noči na 16. 7. obveščeni, da naj bi se na prireditvi v kraju Križe pretepali trije kršitelji in odpeljali s kraja. Na podlagi opisa so 34-letnega kršitelja izsledili in ustavili. Kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,62 miligramov alkohola, so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine pretepa še preiskujejo, o vožnji pod vplivom alkohola pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Metlika so 14. 7. popoldne zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali v gostinskem lokalu v Metliki. Ugotovili so, da se je kršitelj vedel na predrzen in nesramen način, enega izmed gostov je žalil in ga spodbujal k pretepu. Tudi po prihodu policistov se ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti ustavili več kršiteljev, ki so vozili pod vplivom alkohola

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa ustavili več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Kršitelj, ki so ga ustavili v Brežicah, je imel v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. V Slovenski vasi so vozniku izmerili 0,47 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka in v Čatežu ob Savi ustavili voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,40 miligramov alkohola. Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča