torek, 16 aprila, 2024
DomaKronikaŠtevilne nesreče in kršitve

Številne nesreče in kršitve

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 2. in 1. 3. intervenirali v 170 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 750 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s smrtnim izidom, prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Nesrečo povzročil 20-letni voznik

O nesreči v Črnomlju so bili policisti obveščeni 27. 2. nekaj po 22. uri. Ugotovili so, da je 20-letni voznik osebnega avtomobila zaradi
neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v kamnito ograjo. Voznik in trije potniki v vozilu so se v nesreči
lažje poškodovali. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog. Eden izmed poškodovanih v nesreči, je kasneje umrl v bolnišnici. Vzrok smrti še ni znan, slednje bo pokazala obdukcija.

Prometna nesreča v Črešnjicah pri Cerkljah

27. 2. nekaj po 18. uri se je zgodila prometna nesreča v Črešnjicah pri Cerkljah. Brežiški policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in
ugotovili, da je nesrečo povzročila 19-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 30-letnemu vozniku osebnega avtomobila. 30-letni voznik, 24-letna potnica in 6-letni otrok v njegovem vozilu so v nesreči utrpeli lažje poškodbe, dvoletni otrok je bil huje poškodovan. Lažje se je poškodovala tudi 16-letna potnica v vozilu povzročiteljice. Reševalci so vse poškodovane oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročiteljico nesreče bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, plačilni nalog pa bodo zaradi nepravilnega prevoza otrok izdali tudi 30-letnemu vozniku.

Odvzel prednost kolesarju

28. 2. nekaj po 10. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na Otočcu. Policisti so ugotovili, da je do nesrečo prišlo, ko je 76-letni voznik osebnega avtomobila v križišču odvzel prednost 17-letnemu kolesarju. Kolesarja, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Poškodovan motorist

28. 2. nekaj pred 18.30 se je zgodila prometna nesreča med Križajem in Kostanjevico na Krki. 27-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Križaja proti Kostanjevici na Krki, iz nasprotne smeri pa so pripeljali trije vozniki kros motorjev. 25-letni voznik kros motorja je ob prehitevanju zaradi neprimerne bočne razdalje oplazil motor, ki je vozil pred njim, odbilo ga je na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v avtomobil 27-letnega voznika. Motorist, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola, je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Policisti so še ugotovili, da 27-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. Kros motor so zasegli tudi 23-letnemu vozniku, ki prav tako nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,43 miligramov alkohola.

Kršitelj odklonil preizkus

Policisti PP Novo mesto so 27. 2. med kontrolo prometa na Seidlovi cesti ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault megane. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo proti Šmihelu, kjer so ga ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 50-letnega večkratnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Na Kandijski cesti v Novem mestu so policisti 27. 2. nekaj pred 21. uro ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 52-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,75 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Voznika pridržali

Brežiški policisti so v noči na 28. 2. v Globokem zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus vozniku osebnega avtomobila. 22-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,96 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča