petek, 23 februarja, 2024
DomaKronikaŠtevilne nesreče, pobegi, opiti

Številne nesreče, pobegi, opiti

Minuli petek, nekaj po 18. uri so bili policisti PU Nm obveščeni o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine v smeri proti Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in nadaljeval z vožnjo. Na podlagi opisa vozila so policisti pobeglega povzročitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da je 38-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. O kršitvah cestno prometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2400 evrov in 18 kazenskih točk.

Policisti PP Krško so bili v noči na 1. 8. obveščeni, da naj bi v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 18-letnega voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola.
Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog v višini 1100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk.

O prometni nesreči s pobegom so bili 1. 8. zvečer obveščeni tudi sevniški policisti. Voznik osebnega avtomobila naj bi na pakirnem prostoru
stanovanjskega bloka trčil v drug avtomobil in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa so policisti pobeglo voznico izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 25-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog v višini 1520 evrov in izrekli 16 kazenskih točk.

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Šentjernej so bili 30. 7. okoli 19.30 obveščeni o prometni nesreči v Družinski vasi, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Opravili so ogled in ugotovili, da je 28-letni voznik osebnega avtomobila BMW X6 zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Lažje poškodovanega voznika in 21-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Iz bolnišnice so nas 1. 8. obvestili, da zaradi poškodb oskrbujejo 19-letnico, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Policisti PP Novo
mesto so ugotovili, da je 19-letna voznica osebnega avtomobila na območju kraja Vrh v okolici Šentjerneja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste. Povzročiteljici nesreče so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nesrečo povzročil voznik začetnik

30. 7. okoli 22.30 so šentjernejski policisti obravnavali prometno nesrečo med Zameškim in Smednikom. Ugotovili so, da je 19-letni voznik začetnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Povzročitelju, ki je vozil pod vplivom alkohola in se v nesreči ni poškodoval, so zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

V nesreči poškodovana kolesarka

Policisti PP Sevnica so bili 31. 7. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v krožnem križišču v Boštanju. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestili je 36-letni voznik ob prehitevanju trčil v 60-letno kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kolesar pod vplivom alkohola

31. 7. okoli 13.30 smo bili obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom na območju naselja Slinovce. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni moški kolesaril v skupini kolesarjev, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, padel in se lažje poškodoval. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligramov alkohola. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Voznik tovornega vozila z 1,5 promili alkohola

1. 8. popoldne je na mejnem prehodu Obrežje na vstopu v Slovenijo voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak zaradi nepravilnega premika trčil v tovorno vozilo srbskih registrskih oznak. Policisti so ugotovili, da je 39-letni povzročitelj iz Bolgarije pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,73 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

V kraju Kremen na območju PP Krško je 30. 7. zvečer nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Po sprožitvi alarmne naprave je storilec pobegnil in v objekt ni vstopil.

V noči na 31. 7. je v Novem mestu neznanec vlomil v gostinski lokal. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov premoženjske škode.

V kraju Klenovik na območju PP Šentjernej so v noči na 2. 8. neznanci vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Prijeli tatu

Krški policisti so bili 31. 7. obveščeni o tatvini kolesa z železniške postaje v Brestanici. Na podlagi zbranih obvestil so 31-letnega tatu
izsledili, mu zasegli kolo in ga vrnili oškodovancu. Zoper 31-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Poškodovanje tuje stvari

Na Selih pri Zajčjem vrhu je v noči na 1. 8. nekdo z neznanim ostrim predmetom prerezal in poškodoval montažni bazen. Oškodovanec ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Kršitelja pridržali

Policisti PP Krško so v noči na 31. 7. posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru pred gostinskim lokalom v Krškem, kjer naj bi kršitelj žalil varnostnika in ga napadel. 32-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog, so sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča