petek, 19 aprila, 2024
DomaKronikaŠtevilne nesreče, tatvine, nasilje

Številne nesreče, tatvine, nasilje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med prazniki posredovali v 234 nujnih primerih. Obravnavali so 26 prometnih nesreč. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali dva kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve hude telesne poškodbe, lahkih telesnih poškodb, nasilja v družini, ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

Poškodovana voznica

7. 4. nekaj pred 13. uro se je zgodila prometna nesreča pri izvozu z avtoceste, smer zahod. Po ugotovitvah policistov PPP Novo mesto je za nesrečo odgovorna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v avtomobil voznice, ki je vozila pred njo. Slednja se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročiteljici so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Poškodovana voznik in potnik

8. 4. nekaj pred 23. uro so policisti med izvajanjem nalog na območju Jesenic na Dolenjskem ustavljali osebni avtomobil znamke Opel, romunskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo po travniku, kjer se je z vozilom prevrnil. Po nesreči sta voznik in potnik pobegnila s kraja, vendar so ju policisti izsledili in prijeli, lažje poškodbe so jima oskrbeli v brežiški bolnišnici. 33-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo zaradi kršitev privedli pred pristojno sodišče.

Kršitelja pridržali

Med kontrolo prometa v Slovenski vasi so policisti v noči na 9. 4. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 26-letni voznik vozi pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,62 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in ga pridržali. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana motoristka

10. 4. nekaj po 13. uri smo bili obveščeni o padcu motoristke na Mirni. Policisti so ugotovili, da je 22-letna voznica motornega kolesa znamke Kawasaki zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad motorjem in padla. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Iz prometa izločili nevarnega voznika

Policisti PP Krško so 10. 4. nekaj po 19. uri prejeli več klicev voznikov, da naj bi na cesti v smeri proti Boštanju voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču, ustavljal in speljeval in ogrožal ostale udeležence v prometu. 30-letnega voznika, ki je med vožnjo tudi večkrat trčil v varovalno ograjo, so policisti izsledili, ustavili in mu preprečili nadaljnjo vožnjo. Ugotovili so, da je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvi

Policisti PP Krško so 9. 4. posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Krškega, kjer je 51-letni moški izvajal nasilje nad ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Zaščitili so žrtev in mu izrekli prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu jer v noči na 7. 4. nekdo vlomil v prodajalno in odtujil menjalni denar in šest svetilk. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V kraju Vrbovce na območju PP Šentjernej je v noči na 7. 4. neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil motorno kosilnico. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

V noči na 7. 4. je v Borštu na območju Brežic nekdo vlomil v dva lesena pomožna objekta in odtujil električne razsmernike, ribiško palico in živila. Škode je za okoli 1.500 evrov.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Čilpah na območju PP Trebnje je med 6. 4. in 7. 4. nekdo odtujil kros motor 125 ccm, modre barve. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 500 evrov.

Na parkirnem prostoru v kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je 9. 4. med 18. in 21. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in odtujil bančno kartico s PIN kodo. Na dveh bankomatih je opravil dvig gotovine in lastnico oškodoval za 600 evrov.

Z delovišča v Šentjerneju je med 6. 4. in 9. 4. nekdo odtujil deset armaturnih mrež, armaturne palice in orodje. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

Novomeški policisti preiskujejo okoliščine požara neobdelane lesne biomase v bližini ceste pri naselju Hudo. O požaru so bili obveščeni 9. 4. okoli 16. ure. Ogenj so gasilci omejili in pogasili, nastalo je za okoli 1.200 evrov škode.

Med 9. 4. in 10. 4. je v Brezju pri Šentjerneju neznanec vlomil v zidanico in odtujil kaminski vložek, motorno žago in vrtni paviljon. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S parkirnega prostora v Mirni Peči je 10. 4. nekdo odtujil moped Tomos APN6, rjave barve, registrskih oznak NM ZT-99, motoristično čelado, jopič in rokavice. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Z dvorišča kmetijskega objekta na Ratežu je med 8. 4. in 10. 4. neznanec odtujil dva neregistrirana mopeda, znamke Tomos APN4 in AGT. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.300 evrov.

Poškodovanje tuje stvari
Med 7. 4. in 10. 4. je v vinogradu na območju Plešivice pri Lokvici (PP Metlika) nekdo poškodoval okoli 1500 vinskih trt. Lastnik ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov. Policisti ugotavljajo okoliščine kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Pretep v gostinskem lokalu
V noči na 8. 4. so bili policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu na Ljubljanski cesti v Novem mestu. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je bilo v pretepu udeleženih več oseb, identiteto šestih so že ugotovili. Posredovala sta tudi dva varnostnika, ki sta bila med interveniranjem lažje poškodovana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin prekrškov in kaznivih dejanj. Zoper udeležence pretepa bodo ustrezno ukrepali.

Kršiteljico pridržali
Policiste PP Krško so 8. 4. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Krškega, kjer naj bi kršiteljica pod vplivom alkohola razbijala po hiši in motila javni red in mir. 51-letna kršiteljica se tudi po prihodu policistov ni pomirila in je nadaljevala z motenjem javnega reda in miru, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva, jo obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so ji izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča