torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaŠtevilni pretepi, ukradli teleti, prijeli vandale, ki so vlamljali v Šentjerneju

Številni pretepi, ukradli teleti, prijeli vandale, ki so vlamljali v Šentjerneju

Policisti PU Nm so med vikendom obravnavali 296 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali šestdeset različnih dogodkov iz področja javnega reda. Sedemnajst je bilo kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter osem v zasebnem prostoru.

Kazensko ovadil nasilneža

Krški policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini ovadili 37-letnika iz okolice Brežice. Slednji naj bi večkrat grozil svoji nekdanji partnerki in njeni mami, ki živita na območju krške policijske postaje. Hkrati so mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Za kaznivo dejanja nasilja v družini po 3. odstavku 191. člena kazenskega zakonika, je zagrožena kaze zapor treh let.

Prijeli tatove, ukradeno pa vrnili

V petek zgodaj zjutraj so črnomaljski policisti v Semiču sprejeli ustno kazensko ovadbo tatvine kolesa iz osebnega avtomobila. Lasnico osebnega avtomobila je namreč ob odhodu v službo opazila, da je njen avto na dvigalki in da manjka eno kolo.

Okoli dvanajste ure so policisti dobili več informacij, da se na odcepu za Maline nahaja srebrn avto, ki je očitno ostal brez goriva in ga potiskajo. Na kraju so policisti zalotili 17-letnika iz okolice Metlike, na njegovem avtu pa ukradeno kolo s pnevmatiko. Kolo s pnevmatiko so zasegli, zraven pa še avtoradio, ki je dajal videz, kot da je bil na hitro izpuljen iz ležišča. Ugotovili so, da je lastnik vozila v Semiču pustil avto odklenjen, kar je izkoristil 17-letnik in poleg kolesa, ki ga je potreboval za avtomobil, ukradel še avtoradio. Slednjega so vrnili lastniku preden je ta sploh opazil, da so mu ga ukradli. Kolo s pnevmatiko so vrnili prijaviteljici.

Pretepli so ju s koli

V Poganško ulico v Novem mestu sta se v soboto zvečer pripeljala 30-letnik in 34-letnica iz Otočca. Kmalu po prihodu v naselje so ju zvlekli iz vozila in tam prisotni začeli z njima fizično obračunavati, 30-letnik naj bi jih skupil tudi s koli. Osumljenci so razbili tudi vetrobransko steklo njunega vozila. Razlog naj bi bil po prvih ugotovitvah samo v tem, da tam naj ne bi bila zaželena. Obema je nekako uspelo priti do avta in se iz naselja odpeljati na novomeško urgenco. 34-letnica je bila v dogodku lažje poškodovana, 30-letnik pa huje in so ga odpeljali na nadaljnje preglede v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, ko bodo identificirali vse osumljence, jih bodo kazensko ovadili.

Burno na javnih prireditvah

Policisti  so v petek na javni prireditvi v Trebnjem obravnavali štiri osebe iz okolice Trebnja, stare med 21 in 29 let. Slednji naj bi na prireditvi fizično obračunavali z dvema udeležencem na prireditvi. Pri tem je bil eden od njiju lažje telesno poškodovan. Policisti vse okoliščine dogodka preiskujejo, v zaključku pa bodo kršiteljem izdali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru ali pa jih kazensko ovadili zaradi povzročitve lažje telesne poškodbe.

Vklenili 16-letnico in 20-letnika, slednjega nato pridržali

Brežiški policisti so v Kapelah v noči iz petka na soboto obravnavali 20-letnega »znanca« iz Brezine, ki naj bi s pestmi večkrat udaril enega od gostov. Policisti so ga izsledili in vklenili ter zaradi nadaljevanja kršitve v opitem stanju zanj odredili pridržanje. Med postopkom se je kršitelja oklenila 16-letnica in tako želela preprečiti policistom, da bi ga odpeljali v pridržanje. Policisti so tudi zoper njo uporabili prisilna sredstva in jo za kratek čas vklenili, da so lahko 20-letnika odpeljali na ‘hladno’. Za 16-letnico bodo uvedli postopek o prekršku, za 20-letnika pa se bodo o ustreznem ukrepu odločili glede na stopnjo poškodb oškodovanca, ki ga je udaril.

Nadalje so morali posredovati še v sporu med 38-letnikom iz okolice Brežic in 17-letnikom iz okolice Novega mesta. 38-letnik je policistom prijavil 17-letnika, ki naj bi ga udaril v glavo. Med postopkom se 38-letnik ni pomiril in je skočil v 17-letnika. Da so lahko izpeljali postopek, so ga za krate čas vklenili. Oba se morata sedaj izjasniti o dogajanju, saj bo od tega odvisno ali bosta dobila plačilni nalog zaradi pretepa in neupoštevanja policistovih ukazov ali pa bo 17-letnik kazensko ovaden zaradi povzročitve lahkih telesnih poškodb, 38-letnik pa zaradi groženj.

Pridržali opitega 79-letnika

Novomeški policisti so v soboto opoldne posredovali zaradi prašičev, ki so zašli v sosedov vinograd in poškodovali nekaj deset trt. Med pogovorom z lastnikom vinograda in lastnikom prašičev s policisti se vidno opiti lastnik prašičev ni hotel pomiriti in upoštevati ukazov policistov, zato so ga vklenili in odpeljali v pridržanje do iztreznitve.

Zaradi kritik opravljenega dela ji je zadal zaušnico

Črnomaljski policisti so v soboto popoldne posredovali v sporu v okolici Črnomlja. Sprla sta se 35-letnica iz Črnomlja in 30-letnik iz Kanižarice. Slednji je pri ženski izvajal sanacijska dela, pri čemer stranka ni bila zadovoljna s kvaliteto opravljenih del. Na višku spora je 30-letnik svoji stranki primazal zaušnico, tako da je morala iskati zdravniško pomoč. Zoper 30-letnika so uvedli postopek o prekršku.

Uporabili telesno silo zoper dva kršitelja

Policisti iz Šentjerneja so v soboto zvečer dobili prijavo o vozniku štirikolesnika, ki se je vozil po zaprtem območju javne prireditve v Šentjerneju in ni upošteval navodil in odredb varnostnikov. Policisti so na kraju zalotili 35-letnika in njegovega mladoletnega sina. 35-letnik naj bi ob tem varnostnikom grozil. Med postopkov je 35-letnik iz Mihovice žalil enega od varnostnikov, kar je slednjega tako razjezilo, da je skočil vanj in ga vrgel po tleh. Policisti so morali uporabiti telesno silo in lisice, da so ju spravili narazen in pomirili situacijo. Postopek so nadaljevali na policijski postaji.

35-letnik je nakazal, da bo zaradi telesnih poškodb kazensko ovadil 52-letnega varnostnika, slednji pa 35-letnika zaradi groženj. Policisti so 35-letniku takoj napisali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, sledijo pa še ukrepi zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in neupoštevanja varnostnikov po zakonu o zasebnem varovanju.

Glasno glasbo je prekinila šele grožnja z izklopom elektrike

Trebanjski policisti so v noči iz sobote na nedeljo posredovali v okolici Trebnjega, kjer je 30-letnica praznovala rojstni dan. Zabava z glasno glasbo se je nadaljevala pozno v noč, kar je vznejevoljilo okolico, ker niso mogli spati. Nekaj pred drugo uro zjutraj (nedelja) so bili policisti na kraju zabave. Obisk ni zalegel za dolgo, saj je 43-letni sorodnik slavljenke z glasnim predvajanjem glasbe nadaljeval takoj po njihovem odhodu. Opiti prisotni niso upoštevali ukazov policistov in niso želeli zmanjšati hrupa, zato so policisti odredili, da se jim začasno odklopi elektrika. Slednje je zadostovalo, da so glasbo čez nekaj minut prekinili, policisti pa preklicali dežurnega električarja, ki je bil že obveščen o odredbi za izklop elektrike. 40-letniku bodo napisali plačilni nalog.

V Novem mestu pridržali opitega nasilneža

V noči iz nedelje na ponedeljek so novomeški policisti posredovali v Brezju zaradi nasilja nad žensko. Tam je 58-letnik žali svojo partnerko in jo nagnal iz bivališča. Opiti 58-letnik je z žalitvami nadaljevali tudi po prihodu policistov in ker se ni pomiril in upošteval ukazov policistov, so ga odpeljali v pridržanje.

Identificirali osumljence, ukradeno vespo pa vrnil lastniku

V soboto, nekaj pred sedmo zvečer, so trije neznanci na Cesti 4. julija v Krškem ukradli vespo in se z njo odpeljali. Enega od osumljencev so z vespo zalotili v Brezine. Voznik je opazil policiste in ji poskušal pobegniti, da ni uspel in je vespo raje odvrgel in zbežal. Osumljenca iz Brezine in njegove pomagače poznajo, zato jih bodo kazensko ovadili, vespo pa so vrnili lastniku.

Vlom v hišo

V noči iz sobote na nedeljo so vlomili v stanovanjsko hišo sredi naselja Gorenji Maharovec. Nekaj po polnoči so se lastniki vrnili domov in ugotovili, da je vse razmetano (odsotnosti so bili nekaj ur). Po prvih ugotovitvah so odnesli puhalnik za listje znamke Makita in nekaj nakita. Škodo ocenjujejo na vsaj nekaj sto evrov.

Ukradli dve teleti

V soboto dopoldne so policiste poklicali v Malo Loko. Trebanjski policisti so tam ugotovili, da so neznanci ponoči iz pašnika odtujili dve teleti in lastnikom s tem povzročili za okoli tri tisoč evrov škode.

Vlomili v več vozil, na koncu padli v roke policistom

V noči iz sobote na nedeljo so se šentjernejski policisti ukvarjali z več vlomi in poskusi vlomov v vozila obiskovalcev javne prireditve. Storilci so:

– razbili steklo na Škodi kamiq in odnesli nahrbtnik in torbico ter povzročili za vsaj 600 evrov škode,

– razbili steklo na VW passat, podrli zadnje sedeže in odnesli vrtalni stroj z električnim vodnikom, lastniku so povzročili za okoli 700 evrov škode,

–  razbili steklo ali poskušali vlomiti še v tri parkirane avtomobile, a pri vlomu niso bili uspešni. Kljub temu so na vsakem avtu naredili za nekaj sto evrov škode.

Nekaj ukradenih predmetov so kasneje policisti našli v okolici in jih vrnili lastnikom.

Policisti iz Šentjerneja so skupaj s policisti vodniki službenih psov kmalu zatem v bližini prijeli tri osebe, stare 15, 18 in 20 let. 20-letnika iz Čateža ob Savi so do sedaj že 17-krat obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, prav tako so za kazniva dejanja že obravnavali že 18-letnika iz Dobruške vasi. Policijska preiskava dogodka še poteka, po zaključku bodo vse tri kazensko ovadili, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča