Številni vlomi in tatvine

0
3746

Varnostnik je v soboto zvečer v trgovini v Novem mestu zadržal osebo, ki je poskušala brez plačila odnesli artikle v vredno 139 evrov. Postopek so prevzeli policisti.

V noči iz petka na soboto so neznanci na Seidlovi cesti v Novem mestu poskušali odpeljati tovorno vozilo z dvižno košaro. Dva storilca s kapucami sta vozilo spravila v pogon (niso imeli težkega dela, ker je lastnik ključe pustil v predalu odklenjenega vozila) in se želela odpeljati, pa sta se pripeljala ravno pred policiste. V zavetju noči sta zbežala med bloki, policisti pa so tovorno vozilo zaklenili in shranili ključe.

V novomeški Ločni pri pokopališču so v petek ukradli, na Ragovski pa poskušali ukrasti kolo, namenjeno izposoji. V Ločni so neznanci zlomili nosilec za zaklepanje in tako odpeljali električno kolo, vredno okoli dva tisoč evrov. Na Ragovski jim to ni uspelo, so pa odnesli kovinsko košaro na kolesu in mestni občini Novo mesto naredili še dodatnih sto petdeset evrov škode.

V nedeljo so v Vavpči vasi trebanjski policisti opravili ogled tatvine baterijskega in električnega orodja. Storilci so lastniku naredili nekaj čez tisoč evrov škode, po prvih ugotovitvah pa delavnica ni bila zaklenjena.

V nedeljo dopoldne so se novomeški policisti odzvali na klic iz Gubčeve ulice, kjer so lastniki ugotovili, da so jim iz garaže, verjetno eno popoldne prej, odpeljali električni skiro znamke XIAMI. Lastnikom so naredili za okoli šeststo evrov škode. Po prvih ugotovitvah je bila garaža odklenjena.

V noči iz sobote na nedeljo so storilci v Gorenjem Karteljevem iz odklenjenega avtomobila ukradli denarnico s karticami in dokumenti. Storilci so poskušali na bankomatu z ukradeno bančno kartico še isto noč večkrat dvigniti denar, a jim to ni uspelo, ker je lastnik bančno kartico pri svoji banki že zablokiral.

Vlomi v hiše

V Hrastu pri Vinici so popoldne klicali policiste zaradi vloma v hišo – storilci so pregledali prostore in odnesli nekaj denarja in družinske zlatnine ter naredili za nekaj več kot tisoč evrov škode. V Ledeči vasi so v soboto zvečer vlomili v stanovanjsko hišo, pregledali prostore in pri tem našli nekaj denarja. Skupaj so lastnikom naredili za okoli štiri tisoč evrov škode. Kot kaže so storilci hišo opazovali, saj so za »podvig« izkoristili večerno dvajsetminutno odsotnost lastnikov. Ista ekipa je bila verjetno na delu tudi v Dobravici, od koder so prav tako klicali policiste zaradi vloma, s katerim so jim naredili za okoli sedem tisoč evrov škode.

Vlom v slaščičarno

V noči iz petka na soboto so vlomili v slaščičarno na Glavnem trgu v Novem mestu. Policisti so z ogledom ugotovili, da iz slaščičarne odnesli nekaj pijače in menjalni denar. Skupne škode je po prvih ocenah za nekaj manj kot dva tisoč evrov, so še sporočili s PU Nm.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj