sobota, 20 aprila, 2024
DomaKronikaŠtevilni vlomi. Mladoletne vlomilce v Črnomlju prijeli

Številni vlomi. Mladoletne vlomilce v Črnomlju prijeli

Policisti Policijske uprave Novo mesto so konec minulega tedna posredovali v 205 nujnih primerih. Posredovali so zaradi 36-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Črnomaljski policisti prijeli vlomilce

V noči na 14. 5. so policisti PP Črnomelj na Belokranjski cesti izsledili in prijeli tri mladoletnike, ki so vlomili v bencinski servis. Med preiskavo so ugotovili, da so storilci skozi vrata vlomili v prostore prodajalne in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov in več steklenic in pločevink z alkoholnimi pijačami. Vlomili so tudi v blagajno in odtujili denar. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 1.500 evrov škode. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili osebju prodajalne. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Vlomi in tatvine
Med 10. 5. in 12. 5. je v Dolenjih Kamencah nekdo poskušal skozi vrata vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V naselju Dolnje Impolje na območju PP Sevnica je med 11. 5. in 12. 5. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil električno kolo, dve kosilnici in več orodij za delo na vrtu. Latnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4.500 evrov.

V noči na 13. 5. je v Volčkovi vasi na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in odtujil dve kosilnici na nitko in dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Oškodovanec nas je obvestil, da je med 6. 5. in 11. 5. v Dolenjih Kamencah nekdo iz odklenjenega pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil motorno žago in žago za beton. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.600 evrov.

Med 12. 5. in 13. 5. je v Dragatušu neznanec vlomil v prostore društva in odtujil agregat, akumulator in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Dolenji vasi pri Mirni Peči je med 11. 5. in 13. 5. nekdo poskušal vlomiti v nedograjeno stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodb vrat pa je lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V naselju Boršt na območju PP Brežice je med 5. 5. in 14. 5. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil žar za peko. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Dvorce na območju PP Brežice je nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil žlebove.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče

Policisti PP Krško so bili 13. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v avtomobil oškodovanca in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 61-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kršitelj s tremi promili alkohola

14. 5. popoldne smo bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Mirni voznik osebnega avtomobila z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali, voznika izsledili in ustavili na območju Trebnjega. Ugotovili so, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Metlika so v noči na 13. 5. v Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov alkohola. Policisti PP Novo mesto so prav tako v noči na 13. 5. na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Voznikoma so zasegli avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča