četrtek, 2 maja, 2024
DomaKronikaŠtevilni vlomi. Nekaj storilcev prijeli.

Številni vlomi. Nekaj storilcev prijeli.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 11. 8. in 15. 8. posredovali v 346 nujnih primerih.

Voznik pod vplivom prepovedanih drog

11. 8. nekaj po 12. uri smo bili obveščeni, da na avtocesti pri Trebnjem voznik osebnega avtomobila Audi TT z nezanesljivo vožnjo ogroža ostale udeležence v prometu. Policisti so voznika izsledili, ko je z vozilom ustavil na odstavnem pasu. Ob prihodu policistov je speljal in poskušal pobegniti. Zapeljali so za njim, ga večkrat ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Kršitelja so uspeli ustaviti in ugotovili, da gre za 39-letnega državljana Hrvaške, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost drog. Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog in ga privedli v postopek pred sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Dolenjske Toplice so 11. 8. med kontrolo prometa v Vavti vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Peugeot 306. Med postopkom so ugotovili, da 44-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,51 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj z 2,2 promili alkohola

Črnomaljski policisti so 12. 8. zvečer v Ručetni vasi zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Citroen picasso, ki sprva znakov policistov s katerimi so ga ustavljali ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. 57-letnemu kršitelju so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,05 promila alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Povzročitelj nesreče brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Trebnje so bili v noči na 13. 8. obveščeni o prometni nesreči v Knežji vasi. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. 22-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžini predlog.

Prometna nesreča na Jugorju pri Metliki

14. 8. nekaj po 12. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Jugorju. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da se je 13-letnik s kros motorjem s parkirnega prostora nepravilno vključeval v promet in trčil v avtomobil 30-letnega voznika iz Poljske. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa bodo zoper starša mladoletnika uvedli prekrškovni postopek.

Novomeški policisti prijeli vlomilca

12. 8. zvečer smo bili obveščeni, da naj bi na Drski v Novem mestu najverjetneje nekdo vlamljal v hišo. OKC je na kraj takoj napotil policiste in vodnika službenega psa. Na kraju so policisti zalotili in prijeli osumljenca iz Novega mesta. Ugotovili so, da je v hišo vlomil skozi vhodna vrata, razbil je stekla na oknih, poškodoval garažna vrata in poskušal odtujiti bakrene police. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prijeli osumljence, ki so vlomili v gostinski lokal

V noči na 14. 8. smo bili obveščeni, da naj bi v Bršljinu v Novem mestu neznanci vlomili v gostinski lokal in pobegnili s kraja kaznivega dejanja. Policisti PP Novo mesto in vodnika službenega psa so se takoj odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev osumljencev. Na območju Livade sta voznika službenega psa izsledila in prijela mladoletna osumljenca. Odvzeli so jima prostost, ju odpeljali na policijsko postajo in jima zasegli rokavice in maske. O ravnanju mladoletnikov iz Brezja so obvestili njune starše in center za socialno delo. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin vloma.

Prijeli tatu

Policiste PP Novo mesto so 12. 8. poklicali na pomoč iz prodajalne v Novem mestu, kjer naj bi moški odtujil parfume in pobegnil. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa 19-letnega storilca izsledili in prijeli. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. 19- letnika bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prijeli moškega, ki je grozil z nožem

Policisti PP Krško so 13. 8. popoldne prejeli klic na pomoč iz železniške postaje v Brestanici, kjer naj bi moški razbil steklo in vpil, pri sebi pa naj bi imel nož. Osumljenec je pred prihodom policistov pobegnil, vendar so ga izsledili in prijeli. 36-letniku iz Krškega so odvzeli prostost in ga odpeljali na policijski postajo. Zasegli so mu nož, zoper njega pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Rumanji vasi (PP Dolenjske Toplice) je v noči na 11. 8. nekdo vlomil v rezervoarje za gorivo tovornega vozila, kmetijskega traktorja in delovnega stroja. Iztočil in odtujil je okoli 180 litrov goriva.

V Novem mestu je v noči na 11. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil dve lovski puški, cev za puško in naboje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Šentjerneju je v noči na 11. 8. nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V kraju Goljek na območju PP Trebnje je v noči na 11. 8. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil posodo z gorivom in cepilec za drva.

Na dvorišče stanovanjske hiše v kraju Koludrje na območju PP Sevnica sta se 11. 8. dopoldne z osebnim avtomobilom pripeljala dva neznanca. Pod pretvezo, da sta delavca telekomunikacijskega podjetja, in si ogledujeta območje za polaganje telekomunikacijskih vodov, sta iz hiše zvabila starejša stanovalca. Eden od neznancev ju je s pogovorom zamotil, drugi pa je vstopil v hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil zlat nakit v vrednosti okoli 1.000 evrov. Lastnika sta šele po odhodu neznancev ugotovila, da sta bila žrtev kaznivega dejanja.

V Gornjem Suhorju pri Metliki je 11. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar in zlat nakit. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Šentjerneju je v noči na 12. 8. neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z gotovino in dokumenti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

S terase gostinskega lokala v Šentjerneju je v noči na 12. 8. nekdo odtujil tri senčnike.

Med 10. 8. in 13. 8. je z dvorišča stanovanjske hiše v Šentjerneju nekdo odtujil električni cepilec za drva. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

Na Kandijski cesti v Novem mestu je v noči na 13. 8. nekdo skozi vrat vlomil v pomožni objekt. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Pokleku nad Blanco je med 12. 8. in 13. 8. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 7. 8. in 13. 8. je v Dolenjskih Toplicah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata garaže vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in po prvih ugotovitvah odtujil zlat nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.500 evrov škode.

Med 12. 8. in 14. 8. so na Cikavi v Novem mestu neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor in odtujili okoli 200 opažnih plošč in izolacijski material v skupni vrednosti okoli 3.600 evrov.

V noči na 14. 8. je v Šentjerneju nekdo skozi odprto okno vstopil v gostinski lokal in odtujil denar, tobačne izdelke, prenosni računalnik in mešalno mizo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2.000 evrov.

Prijeli kršitelja

Brežiške policiste so v noči na 13. 8. poklicali na pomoč iz Brežic, kjer naj bi mlajša moška kršila javni red in mir, razbijala cvetlična korita in pobegnila s kolesom. Takoj so se odzvali, oba mladoletnika z območja Brežic izsledili in prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je eden kolesaril pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,91 miligramov alkohola. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog, prav tako bodo zoper oba ukrepali zaradi kršitev javnega reda in miru in poškodovanja tuje stvari.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča