Strah: nihče ne ve nič, čeprav vsi vse vedo

0
4620

Nenavadno, ali v Sloveniji veljajo različni zakoni? Ne poznam, v koliko primerih vandalizem, nasilništvo in grožnje na javnem kraju niso bile sankcioniranje? A očitno se to dogaja tudi v Sloveniji. V nedeljo smo na naši spletni strani objavili pričanje očividcev o razdejanju v enem izmed lokalov v Črnomlju.

Prav tako je zanimivo dejstvo, da lastnik lokala oz. najemnik ne poda prijave zoper storilcev, pa čeprav dobro ve, kdo mu je razdejal lokal in grozil. In to v pričo gostov, ki so bili večinoma najstniki.

V nedeljskem primeru je očitno, da se ljudje v Črnomlju posameznikov zelo bojijo in da o tem ne želijo govoriti, kaj šele, da bi nedotakljive prijavili. Izjava PU Nm:  Policisti bodo v primeru podaje predloga za pregon kaznivih dejanj grožnje in poškodovanja tuje stvari (oškodovanec predloga za pregon do tega 
trenutka še ni podal), preverili vse okoliščine in o ugotovitvah seznanili  pristojno tožilstvo. Zoper kršitelja javnega reda in miru bodo na sodišče  naslovili obdolžilni predlog. 

Vprašanje tudi za Občino Črnomelj, saj imajo v svojih vrstah svetnika, ki je bil soudeležen v nedeljskem razdejanju lokala in grozil z ubojem lastnika oz. najemnika, potem ko je v rokah vihtel večji nož, njegov sin pa je medtem s sekiro uničeval teraso in lokal. In prav svetnik je zagrozil, da bo odšel domov po kalašnikov in pospravil lastnika in še koga!

Ob vsem tem še nagradno vprašanje za tamkajšnjo Upravno enoto. Čemu in zakaj ima neki občinski svetnik lahko, in zakaj sploh, dovoljenje za več kosov orožja?

Očitno v tem in verjetno še v kakšnem primeru ni zatajila pravna država, ali kako že? Menda nihče nič ne ve oz. so zaradi lastne varnosti raje tiho. In to je pravno urejena in varna demokratična država?

In po tej objavi se je na FB-ju oglasil še vedno na prostosti, razdejalec lokala v Črnomlju, češ, da gre za novinarsko natolcevanje in da je lastnik oz. najemnik lokala, skupaj še z nekom, pretepel enega mladeniča in da sta mu pri tem izbila zob. Več v fotografijah.

Pristojne državne institucije, a se glede na poročanje o tej zadevi lahko počutim varno? Kolegi iz Bele krajine se ne. Samo zanima nas, naš  vsakomesečni vložek, finančni, ki smo ga dolžni plačevati državi, tudi za varnost.

Je pa to zagotovo zanimiv primer za Generalno policijsko upravo in seveda za Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za pravosodje ter številne organe, vladne in nevladne organizacije, ki poznate črpanje sredstev iz EU, za Strasbourg in za največje medije.

Očitno bo potrebno za ureditev sobivanja v družbi, v fontano želja frcniti še kakšen novčič. Vrednost slednjih je nepomembna, morda kaj drugega.

Za konec še to, o poslančevem sendviču, ki ga ni plačal, se je v Sloveniji govorilo več kot mesec.

(foto: screenshot Facebook)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj