sobota, 4 maja, 2024
DomaKronikaStrelec na policiste v Šmarjeti je umrl

Strelec na policiste v Šmarjeti je umrl

Na PU Novo mesto so potrdili, da  je umrl moški, ki je 6. julija v Šmarjeti streljal na policista, ki sta izvajala kontrolo cestnega prometa: “23. 7. so nas iz bolnišnice obvestili, da je 62-letni moški, ki je bil osumljen kaznivega dejanja poskusa umora, zaradi hudih poškodb umrl.”

Kot je znano si je moški po streljanju na policista sodil sam. Policista PU Nm sta 6. julija okoli 14. ure v Šmarjeti izvajala kontrolo cestnega prometa. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta ustavila 62-letnega voznika in mu odredila test alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Moškemu sta odvzela vozniško dovoljenje in mu prepovedala nadaljnjo vožnjo, pijani voznik pa si je uredil prevoz domov.

Policista sta kmalu zatem končala z nadzorom prometa, se usedla v službeno vozilo in se nameravala odpeljati, ko je za njuno vozilo pripeljal 62-letnik, iz zadnjega dela vzel dolgocevno avtomatsko orožje in iz neposredne bližine začel streljati na policijsko vozilo. Pri tem je ranil policistko.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča