petek, 19 aprila, 2024
DomaLokalnoStrokovni poziva, čemu, zakaj?

Strokovni poziva, čemu, zakaj?

Ne vem, čemu strokovni direktor neke bolnišnice v odprtem pismu poziva javnost, pa čeprav v tej isti instituciji je še nekaj deset odstotkov tako doktorskega kot drugega zdravstvenega osebja, ki se ni cepilo? Zanima me, zakaj javni nastop in to po le t.i dveh tednih prevzema funkcije?

Nihče pa se ni opravičil za nedopustne zamude pri ostalih storitvah, ne glede na koronco in marsikdo ni delal nič, bil pa je na plačilni listi s korona dodatki.

Če imajo bolnišnice vsaj delček spoštovanja do doktrin in zapriseg, ki naj bi jih sprejel vsak doktor, naj nam tudi javno posredujejo delo in vse dodatke, ki so jih nekateri prejeli, prejemajo. Tukaj ne mislim na sestre, brate in vse ostale v bolnišnici, ampak prav doktorje. Koliko jih je samo v eni bolnišnici mesečno prejemalo po cca. 18.000 evrov in koliko so bili v neposrednem stiku s to koronco? Obrazložitev bo hvaležna.

Kot laik, ki vsaj malo poznam zdravstvo, medicino, me čudi, da se v odprtem pismu izpostavlja nekdo, ko pa direktor te iste institucije molči in na določena vprašanja ne odgovori. Med drugim na vprašanje, koliko doktorjev je samo letos  in kaj so bili vzroki, da so odpovedali sodelovanje oz. delo v tej instituciji? Naj bo zdravje.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča