petek, 19 aprila, 2024
DomaVremeSuh februar ob koncu čakajo padavine

Suh februar ob koncu čakajo padavine

Ponoči se bodo oblaki zgostili in do jutra prekrili večji del Slovenije, nekaj sončnih žarkov bo lahko zjutraj le na severu. Pod ničlo se bo temperatura spustila le v Alpskih dolinah, tukaj bo -2 stopinji. Na SV bo 2 stopinji nad ničlo, še stopinja več bo na JV, v osrednji Sloveniji bo 4 stopinje Celzija. Še topleje bo zjutraj na Primorskem, kjer se bo temperatura ustavila pri 7 stopinjah Celzija. V četrtek bo prevladovalo oblačno vreme, čez dan bo zapihal šibak JZ veter. Na severu bo suho z nekaj sonca, v južni polovici Slovenije pa se bodo popoldne začele pojavljati manjše padavine. Še bo toplo za februar, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije bo okoli 13, morda 14 stopinj, na Primorskem 12, pod 10 bo temperatura ostala le na SZ Slovenije.

V preteklih dneh je tudi na Kredarici pobralo 15 centimetrov snega, tako da ga je še dobra 2 metra, se bo pa ob koncu tedna snežna odeja po dolgem času odebelila. V četrtek bo v gorah oblačno in megleno, predvsem na Snežniku bo občasno rahlo snežilo, pod 1400 metrov pa rahlo deževalo. Pihal bo šibak JZ veter, nekoliko hladneje bo kot danes, na 1500 metrov bo stopinja nad, na 2500 metrov pa 3 stopinje pod ničlo.

Petek bo oblačen, na vzhodu bo suho, v osrednji in zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo, a bo količina padavin majhna. Pihal bo okrepljen JZ veter. V soboto se bodo padavine okrepile in se razširile nad vso Slovenijo. Od severa se bo ohlajalo in meja sneženja se bo zvečer ter v noči na nedeljo večinoma spustila do nižin. Nedelja bo oblačna z občasnim sneženjem, pihal bo SV veter, hladneje bo, zjutraj bo stopinja pod ničlo, popoldne 3 stopinje Celzija. Oblačno in hladno vreme, glede na zadnje dni, bomo imeli tudi v začetku prihodnjega tedna. (Aleš Satler)

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča